Képek és tapasztalatok – New York

image38

image39

Ezen a lebegő izén jutottunk el a Roosevelt szigetre, ami egy apró kis gyöngyszem, hihetetlen milyen nyugodt és csendes rész volt.

——————————-

We took the cable car to get to Roosevelt island, which is a small, unbelivable calm place in the city.

image40

image29

És az élet közelebb jött a szemét növekedésével.

————————————————

We have seen so many animals on the island. This squirrell was looking for food in a bin.

Ezen a hajón éldegélt egy lányka, Long Island és Manhatten közt. Innen jár dolgozni… Ami fura, de talán ő nem is tudja,hogy 3 évig csordogált az öbölbe az olaj a közzeli finomítóból. És mind a mai napig nem tisztítottás meg a vizet.. Szóval itt konzerv nélküli olajos halat lehet fogni.. Az öblök helyzete nem egyszerű New Yorkban. David, vendéglátónk elmesélte, hogy pár éve ki akarták szárítani az egyik öblöt Manhattan közelében, hogy a területen autóparkoló lehessen… Aztán elvetették, mert túl nagy mértékben megváltoztatta volna a város arculatát ( mellesleg a legdrágább manhattani ingatlanok ára jócskán lement volna).

image43

————————————————-

We get to know a girl living on this boat in Long Island. She is going to work from here… Which is strange in this place (however it sounds amazing to live here) that for 3 years oil from a nearby factory has contaminated the water. There is almost no wildlife lest in the water. David our host explained us an interesting story about they bay between Manhattan and Long Island. Some years ago someone wanted to drain the bay to build parking places instead. Of course they decided not to do it, but the first reason was not ecological. If they would do it, the prices of the flats looking at the bay would decrease.

image45

Na igen.. ott voltunk a helyen ahol minden folyik, azon a bizonyos csatornán át.. pedig nem is követői a pantera rei elvnek. A hely, ahol megtaláltuk a Chelsea piac kellős közepe volt. Ezen a piacon egy szürreális, posztmodern épületbe zsúfolva igazi különlegességeket lehet látni.

——————————————

Yes,  we were at the place where everything is fowing..through that particular tube. Where we’ve found it? In the middle of the Chelsea Market.

image23

NA IGEEN. Megtaláltuk a fagyit! Tudni kell róla, hogy fair trade és a környező gazdák termékeiből készül..és elképesztően finom…:)

—————————

Finally we found our favourite ice cream. You need to know that it is fair trade, using only dary products from farmers..and of course it is so delicious.

image47

Madárházikó Manhatten – i szállásunk előtt.

——————-

A bird house (hotel?) just in front of our acconodation in Manhattan.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s