Az úszó sziget – esőben megtalálva igazán szárazföld. – Cancun, Mexico

image

Isla Mujeres – Nők szigete

Az úszó sziget volt az első olyan állomásunk, amit nagyon szerettünk volna, és nagyon komoly erőfeszítéseket kellett tennünk, hogy elérjük. De kitartottunk és nem hiába. Ömlő esőben, kiáradt szennyvízcsatornákban gázolva értük el a helyet, ahol éppen kikötött.. Egy golfautó odafele és egy lestoppolt mikrobusz visszafele nagy segítségünkre volt..New Yokban már kerestük ezt a helyet, de csak itt,Mexicoban, a Yucatan mellett leltünk rá. Röviden a lényege: Műanyag flakonokbból összerakott talpazaat, aamit anyagokkal, szőnyeggel, lefedve sötétben tart a készítő. Két dolgot tesz, hogy fent tartsa a szigetet a tengeren: egyrészt a víz alatt sötétben tartott üvegeken moszatok és kagylók telepednek meg, ez és a víz teljesen konzerválja őket, másrészt fent humuszrétegeket alakít ki, amibe növényeket, kisebb fákat telepít, s ezzel a sziget stabilitását, egybetartását erősíti. Minden egyes részlete a szigetnek a feltaláló saját kezével készült. Itt van elméletileg az oldala, ahol pontról pontra leírja,hogy hogyan készítsd el a sajáát szigeted

Egyébként az ötlet egy pályázat nyomán alaklt ki, amiben az volt a felhívás, hogy egy olyan találmány jöjjön létre, ami olcsón és környezetbarát módon megoldást nyújt a cunami és hurrikán súlytotta területekre. És hát a víz színén úszó terület pont ezektől az elemektől független.

image image

Ezen a kompon húzott át minket a skót úriember..

image

Itt a szigeten, a hely, ahol megalkotta ez a férfi a szigetet, az hasonlatos ahhoz, mint amikor a hal gyomrából újjászületik valami átalakult, valami felemelkedett, mint Jónás története.. Valami megváltozott a halban, igy változik meg a műanyag is a szigetben..

image

Napelemmel működő sütő, egyedi darab…:)

image image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s