Mielőtt – Egyszer volt, hol nem volt… / once upon a time…(Rólunk/About us)

Ebben a bejegyzésben kicsit szeretnénk összefoglalni utunk hátterét, miértjeit, főbb célkitűzéseit,  mind spirituális, mind  földrajzi szinten. Szóval csupa szó, semmi kép bejegyzés lesz.

————————–

In this post we would like to sum up  both the geographical and spiritual  background of our trip, our objectives and just tell you why we started this trip. There won’t be any picture this time, only text….translation coming soon:)

Történet: Mikor megismerkedtünk Dórival, elhatároztuk, hogy jó utitársak leszünk egymásnak, akár szellemi, akár jeggyel megváltott utazásról legyen szó.. És hát ezen alapállás késztetett minket arra, hogy  összeházasodjunk.. Mert jó és inspiratív hatással vagyunk egymásra.. És emellett éreztünk még valamit: call of the life, the Earth, like duty… Szóval valami hívást, hogy elinduljunk és lássunk, és ne csak könyvekben, vagy a google autóban ülve, hanem az információt a pórusainkon és minden érzékünkön beszívva akartuk magunkévá tenni, hogy ne csak az agy és a szem tanuljon, hanem az  egész test érezze az élet ficánkolását, elevenségét. De hát ennek ugye vannak anyagi vonzatai is.. ezért elmentünk dolgozni, skóciába, hogy összegyűjtsük rá a pénzt.. és bár  kemény munkával, de elértük azt az anyagi bázist, ami kellett az úthoz. Az út másik részét Dóri édesapjának, Péternek tartozunk köszönettel, tisztelettel és hálával, ezért az utat az ő emlekének is szenteljük, aki maga is nagy utazó volt és tudjuk, hogy ha kösztünk lenne akkor semmit nem támogatna jobban, mint egy ilyen utat.

——————————-

The story:

Másik része: a tájak, városok, emberek megismerésén túl vonzzott minket, az a kegyelemben való bizodalom, hogy ráhagyatkozzunk arra a bizonyos kézre, a kegyelem kezére, hogy vezessen minket és az emberek jóindulatára, hogy megtartson, hogy fenntartson bennünket…. és hát bizony kapunk rendesen ezekből,  sokkal többet, mint vártuk.

A  harmadik vetülete utunknak, hogy szeretnénk megismerni világszerte, hogy az egyes népek hogyan bánnak a szegényekkel és az elesettekkel, illetve hogyan viszonyulnak a természethez, melyből vétetik létünk nap nap után. Ennek a célkitűzésnek az oka pedig az, hogy hazatérve az  5 éves tervünkben szerepel egy olyan központ létrehozása, melyben hátrányos gyerekeket fogadnánk be és tanítanánk egy fajta életvezetésre, mely igyekszik önfenntartó módon megvalósulni, tisztelve és harmóniába kerülve a teremtés minden szereplőjével.. Mindezt ökotudatos, és fenntartható fejlődés célkitűzéseit szem előtt tartó módon.

A  célunk, hogy minél többet legyünk helyiekkel. Ezért elsősorban barátoknál fogunk megszállni és Couch Surfinggel keresünk szállást, hogy a helyikenél alhassunk, velük tötsünk pár napot. Ha ez nem sikerül-mert azért 365 napot nem lehet mindig valakinél megszervezni- akkor az AirBnB-vel próbálkozunk és csak legutolsó esetben megyünk szállodába vagy motelbe. Sokszor nem tudjuk hol töltjük majd a következő éjszakát. Ez néha nagyon izgalmas,de azért nehéz is.

Most pedig az útvonal

Az USA részek módosultak…majd útközben látszik…:)

Usa New York május 15- 19 5 nap

Mexikó május 20-jun4 16 nap

USA június 6-júlus 27

Cook Sziget – juli 28- aug 6 10 nap
Új Zéland aug 6 – szept 3 29 nap
Sydney szept 3 – szept 17 15 nap
……………………………………………………………….
Indonézia:kb. 29 nap
…………………………………………………………………………………………………
Malajzia: Okt 15 – nov 15
…………………………………………………………………………………………………………
Thaiföld:december 6-ig
……………………………………………………………………………………………………
Hongkong dec 6 – dec 9
Kína dec 9- jan 5

Macau: Január 5-7

Hong Kong:7-13

…………………….

Nepál kb. Jan 14-Február eleje

……………..

India kb. Február eleje-Április eleje

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s