Ahol a modern éptészet és kerttervezés találkozik-Oklahoma city

Legalábbis mi így nevezetük el ezt a város. Bárki, akinek Texasban mondtuk, hogy Oklahomába megyünk azt mondta, hogy…mi? Oklahoma? Minek mentek oda, hiszen ott nincs semmi? Kedves szállásadóink, egy házaspár Kevin és Luis szerencsére érkezésünk előtt megírták nekünk, hogy mi az, amit mindenképpen nézzünk meg Oklahoma városban. Egy kicsit később érkeztünk, mint ahogy tervezetük,de azért a Brick city-t (magyarul tégla várost, mert az építkezésnél a tégla használata ugyebár amerika ezen felén ugyan már kevésbé külünleges, de a felhőkarcolók mellet kizárólag tégla épületek még mindig ritkának számítanak)..

image

de a legcsodálatosabb botanikus kert, amit láttunk csak ez után következett. Én (D) köztudoattan jobban vonzodóm az építészetben is a régi, falusi vagy történelmi épületekhez,de ebben a városban a modern építészet és a modern kerttervezés egy fantasztikus példáját láttuk…és még mondaná valaki, hogy Oklahoma városban nincs semmi???

image image image

 

Ebben a botanikus kertben a tavacskában úszó vad -és HÁZI- kacsától kezdve a fűszernövényekig, tematikus gyermekparkon át (ahol fűszernövényeket termesztettek és komposztáltak) a , vízes játszórérig minden volt.
Nagyon örülünk, hogy megismehettük Kevint és Luist, rajtuk keresztül pedig egy eddig számunkra ismeretlen világot. Nem utolsó sorban pedig végre újra egy íz élménnyel lettünk gazdagabbak, mikor ellátogattunk velük egy nyers, vegán, mexikói étterembe, ahol főző tanfolyamokat is tartanak.

image

 

Oklahoma városból másnap reggel indultunk tovább amerika talán legismertebb útjára, az úgy nevezett “mother road”-ra a 66 útra. Illetve csak egy részére, hiszen ez az út majdnem teljesen átszeli az észek amerikai kontinenst Chichagótól Los Angelesig.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s