Louisiannát átszelve

New Orleansból Shreveportig vezető utunkon szinte egész Louisianna államot és kelet Texas-t átszeltük. Végig mentünk a Missisispi folyó mellletti gyapot és cukornád ültetvények mellett.

image image image image

Ma nagyonsok egykori ültetvényt alakítottak múzeummá, ahol bemutatják a feketék és a fehét ültetvényesek életét. Fejenként majd’ 10 000 forintért meg is lehet látogatni őket (termésetesen egy ültetvényre lehet bemenni ennyiért.) Gondolkztunk is rajta, hogy vajon ingyen engedik-e be az egykori fekete rabszolgák leszármazottait. Erre a kérdésre a szórólapok és az információs tábla nem adtak választ, megkérdezni pedig azért nem volt merszünk.
Délutánra eljutottunk Louisianna legrégebbi (300) éves városkájába Natchitochesbe, ami valóban varázslatos volt.

image image image

El is töltöttünk egy-két órát itt egy stégen ülve és elfogyasztva a kenyerünket, uborkánkat, répánkat és satunkat.
Sajnos a road trip alatt nem lehetünk nagy gurmék. Vettünk egy kis kemping melegítőt és egy lábast. Ebben rizst, tésztát főzünk szója szósszal, borssal, fokhagymával vagy konzerv babbal ízesítjük. A kenyér evéssel az a baj, hogy sajnos itt igen ritkán találunk a toast kenyére és a hamburger zsemlén kívül bármi pékárut.

image image

Ja és majd’ elfejetettük…mindenben cukor van. Még a konzerv babban, a kínai csomagolt tésztában, a kenyérben, az jeges teában, mindenben..töménytelen mennyiségben, úgyhogy megpróbálunk mexikói konzerveket venni.
Azért nagyon finom ételeket is megkóstolunk szállásadóinknak köszönhetően (erről az ételekről szóló tematikus bejegyzésben olvashattokk).
Gyűjtjük a tapasztalatokat és jótanácsokat is, amit az út során tapasztalunk. Ezeket is egy külön bejegyzésbe fogjuk megírni.

Az éjszakát egy Shreveport mellett városkában, Greenwoodban töltöttük, ez volt az utolsó Louisisanai város a Texasi határ előtt.

Másnap reggel pedig útnak indultunk a cowboyok földjére és meglátogattuk gyermekkorunk TV-s világának egyik meghatározó színhelyét végre élőben is.

image

Hol jártunk?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s