A legendás 66-os úton

Nagy álmom (D) volt egyszer a 66 úton végigmenni és apu mindig mondta, hogy ha egyszer elmegyünk együtt amerikába akkor végigmegyünk rajta. Most ha nem is végig,de egy részént sikerült az útitervünkbe bevenni. Két teljes napot töltöttünk a 66-os úton, három államot Oklahomát, Texast és Új-Mexikót érintve. Mivel a 66-os út már hivatalosan nem létezik ezért néha elég nehéz volt megtalálnunk, főleg mivel néhol egyszer csak végetért a beton út mindenféle jelzés nélkül és folyamatosan át és át szeli vagy rávezet a 40-es Interstate autópályára.
Nagy kultusza van itt az amerikaiak által egyszerűen csak “anya út”-nak nevezett útnak. Olyan városokon vezetett végig az utunk,ami teljesen visszarepített bennünket a történelem azon időszakáb, amikor a legenendás chevikkel hosszü hetek alatt szelték át amerikát az utazók az amerikai álmot kergetve. Volt olyan hely, ahol szinte egy embert sem láttunk. Pár klasszikus 66-os helyszín a képeken keresztül (nem is nagyon kell hozzáfűznünk semmit):

image image image image image image image image image
Egy teljesen szokványos benzinkútnál erre az autó és gyermekjáték múzemura találtunk:

image image image

Igen, elkövettük az első igazi, “hülye európai turista” bakit:-) Ugye itt minden vársonévből van egy-egy ebben és abban az államban is, így votlt egy Las Vagassal is. Ma elmentünk egy Vegas mellett,de azért annak nem dőltünk be, viszont ennek a Las Vegasnak igen:-) Gondoltuk ha már erre járunknem nagy kitérő nézzük meg Las Vegast. Hát eljutottunk..néztük hol lehetnek a kaszinók, meg egy kicsit kisebbnek is tűnt a tértképen, mint ahogy azt mi elképzeltük,de sétálgattunk a régi város részben aztán gyanús lett, hogy lehet mégsem ABBAN a bizonyos Vegasban vagyunk, úgyhogy megkérdeztünk egy kedves recepciós fiút egy hotelben, aki mosolyogva tudatta velünk, hogy ugyan ez az “igazi” Las Vegas,de amit mi keresünk az bizony Kaliforniában van.

image

Jót nevettünk-gondolom nem mi voltunk az első turisták aki megkérdezték -aztán tovább indultunk Santa Fe-be. Itt ért véget számunkra a hivalos 66-os út.

image image

 

Reklámok

One response to “A legendás 66-os úton

  1. Visszajelzés: Bakony-eltűnt idők nyomán | Talpalatnyi történetek a világ körül·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s