Első családos vendéglátónk – Rapid City

Denver után Rapid city felé mentünk. Odafele úton megnéztük a nagypofájú hegyeket…(Mount Rushmore)ahol is bizony turpis kapzsik voltak az amcsik.. az alkotó azt kérte, hogy ne legyen belépő a hegyhez.. hát nincs, csak egy olyan parkoló, ami nélkül nem látszik a hegy, be kell menned… és 10 dolcsi..  na de mindegy, amúgy tényleg fenséges, de hogy hogyan került oda középre Sztálin atyuskánk, azt nem tudom..:)

image image image

Ez után Keystone felé vettük az irányt, ami tényleg olyan, mintha kicsit az időben ragadt volna, valahol régen a múltban… Aranyásók voltak, itt meg szerencsevadászok. Volt egy hely ahol meg lehetett próbálni a serpenyős lötykölést…Dóri meg is találta a maga kincsét: the gold of fools.:)

image image image

Ez meg itten puskával sétafikált..:)

Mint a címben utaltam rá, Rapid cityben egy családnál töltöttük az éjszakákat, ez volt az olyan igazán családos cs-s élményünk. Egy elvált anyuka, 4 kölyökkel és az új párjával. A másik érdekesség számunkra a home school volt. Itt hallottunk róla először. Ez lényegében azt jelenti, hogy a kölök nem megy suliba, hanem online tanul anyucival és időnként tesz vizsgákat. Ez nekünk kicsit furán hangzik, de valahol meg lehet érteni. Viszont azért felvet néhány kérdést a gyermek szocializációjával és önfegyelmével szemben. De tán ez a hajnala egy újfajta embertípusnak, akit a családja nevel, nem pedig a politikai hatalmak kiokoskodott egyen rendszere. Ki tudja?
Rapid city mellett voltunk még egy dínó parkban, ahol nagy beton szauruszok mutatták, hogy milyen gigászok taposták egykoron eme földet. Kár hogy olyan nyomira sikerültek…. Ki vesz komolyan egy mosolygó protkó nélküli T-rexet?
Ez után pedig elmentünk, egy burzzsuj-játszóparkba, amit az amcsi rotary finanszírozott. Most már tudom, hogy melyik klubba kell tartoznom, hogy csinálhassunk Pesterzsébeten, egy mekk-elek gyakorlóteret, szakmunkás nyárimunkára, ahol a tévémaci lesz a portás és Kretek a kertész… És persze Frakk az éjjeliőr

.image image

image image image

Van egy grafiti utca is itt..

image image

Ez a markoló igen jó volt…:)

image image image

Ilyenek kéne lennie igazából a nagypofáju hegyeknek…

image

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s