Los Angeles – a végtelen város országa

Los Angelessel egy kicsit másképpen ismerkedünk meg, köszönhetjük ezt annak, hogy egy csodálatos vendéglátónk volt. Denis, akinek volt ideje, és kedve, hogy három napig kalauzoljon minket városszerte.
A part mentén haladva értünk be a városba, így először Malibun mentünk keresztül. Hát nem az a nagy szám, ahogy a filmekben tűnik. Kicsit szürke, kicsit lapos, a part alig látható. Persze szép házak vannak, látszanak a milliók, de nem ért akkora sokként minket. Valószínüleg azért mert a Nyugati part mentén jöttünk végig, és hát láttunk sokkal szebb parti részeket. Persze azok nem Los Angeles tőszomszédságában vannak.
Malibu után megérkeztünk Denishez, akivel még az nap este elmentünk a Hollywood felirat hátsó feléhez, egy titkos, és csak a beavatottak számára tudott útvonalon. Na és itt ért minket a látvány először, később az obszervatóriumból.
íme:

image171

image172

image173

image238

image239

Ennek a városnak sehol sincsen vége.. hiába néz az ember kilóméterekre..csak a házak és házak. Másrészről viszont a házak közt, fák, parkok, zöld ligetek. Nagyon sok, és ez nagyon pozitív. Azt tapasztaltuk, hogy mivel mindenki autóval közlekedik amerika szerte, ezért jellemzőbb a horizontáis terjeszkedés. Például a bevásárlóparkok, nem több szintesek, hanem nagyon sok nagyon nagy bolt egymás mellett, olykor több hektárt elfoglalva. Ennek a vízszintes terjeszkedésnek a másik hozadéka, hogy helyet hagynak a természetnek is, nem akarnak lebetonozni minden talpalattnyi földet, inkább arrébb vezetnek egy kicsit. Persze nekik egy egész kontinens áll rendelkezésükre.
Másnap elláttogattunk a Hollywood boulvardra ahol csillagokon jártunk:

image174

image175

image176

image177

image178

image179

image180

image182

image183

image185

image187

Illetve a Rodeo drive-on, ahol megnééztük azokat a boltokat, ahova be sem engednének minket..és 5 perc alatt egy kocsiarzenál vonult fel…
Íme:

image189

image190

Jártunk még az obszervatóriummnál is, ahonnan szintén gyönyörű látvány nyílik.
Ilyesmik:

image192

image194

image195

image196

image193

Összességében azt mondhatjuk, hogy Los Angeles egy hatalmas város, ahol valószínüleg nagyon sok lehetősége van az embernek, de meglehetősen pénzorientált, amit jól mutat a bevándorló “táncoslányok” száma, kiknek koruk előrehaladtával csak egy jó férj megtalálása a célja. És ez a jó férj 6nullával végződik, a többi csak azután..

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s