Portland

Portland mellett voksoltunk, Seattle-el szemben.. és azt hiszem nem bántuk meg. Csodálatos, sokszínű, művészváros ez. Csak egy kicsit sok a hobó. Épp ezen a helyen töprengtünk el azon, hogy van valami visszás ebben az életmódban. Mi is szeretjük a szabadságot, a könnyűséget, de nem mások rovására. Azt tapasztaltuk, hogy ezek a fiatalok egészségesek, tán még tehetségesek is csak éppen nem akarnak dolgozni, nem akarnak beilleszkedni a társadalomba, és úgy viselkednek, mint akik kívül állnak a társadalmon, vagy felette állnak. Pedig életmódjuk, semmittevő művészkedésük csupán azért lehetséges, mert vannak a társadalomban olyan “megvetendő” egyének, akik felesleget termelnek, amit odaadhatnak a különböző szociális szervezetek az ilyen naplopóknak… Persze nem mondom azt, hogy mindenki aki az utcán van, az ilyen megitélésbe esne, de a nagytöbbségről sajnos ez mondható el. Fura és visszás ez a helyzet nekünk, azt érezzük őszintének, ha az ilyen szabad szellemek kivonulnak a pusztába,és ott szárnyalnak tova..:D

image image

Ceza szörfös csávó nagyon laza volt.. A folyón…!

image
Na de visszatérve Portlandre. A város csodálatos magasságokkal bír, hihetetlen parkok s épületek sokasága van itt. Csodaszép hidak vannak itt:

image image

image image image image image image
Egy kedves Rendőr igazított minket útba ami nagyon vicces volt, később láttuk gyerekekkel fényképeszkedni is. Elég lazák itt a kopók.
A másik kedvencünk a vodoo donut (fánk) volt. Kétszer is megpróbálkoztunk a sorban állással, de olyan sokan voltak, hogy feladtuk. Ami azért elég bosszantó volt, mert nagyon kíváncsivá váltunk a hatalmas sorokat látva. Portlandben találtunk még egy csodálatos parkot, ahol jártunk egy japán kertben, és megcsodálhattuk a világ legsötétebb rózsáit. Egy rózsaparkban:
Ami még nagyon különleges volt a városban, az egy bizonyos menedékhely volt, ami arra szolgált, hogy az utcán élők is lehajthassák a fejüket pár órára valahol, nyugalomban, viszonylagos védettségben. A hely mottója: mindenkinek joga van álmodni. Egy nagyon készséges önkéntes ifjú hölgy körbevezetett minket a helyen, aki maga is ott lakik. Így spórol arra, hogy egyetemre járhasson… A hely egy leégett bár helyén létesült, amit nem enegedtek újjáépíteni, ezért a tulaj támogatásával létrehozták ezt a központot. Meglehetősen jól szervezett, ahhoz képest, hogy egy kicsit az összetákoltság látszatát kelti.

image image image image
Összességében Portland egy csoddálatos és izgalmas város, tele kihívásokkal és lehetőségekkel. És ami még szívünknek kedves volt: VAN TÖMEGKÖZLEKEDÉS

image image image image image image image image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s