Új Zéland, ahol,ha azt mondod kiwit ettél, elvisznek a rendőrök

Na igen, mindez azért van, mert a kiwi önmagában a fokozottan védett madárra referál, míg az otthon is jól ismert “ehető” kiwit itt Kiwi fruit ként emlegeik, vagyis mindig hozzáteszik a gyümölcs szót.

image imageimage image

Na de vissza a kezdetekhez. A hűvös és esős Cook-sziget után megérkeztünk a már valóban hideg Új-Zélandra. Úgyhogy kezdeti célkitűzéseink közé a kabát beszerzése került, ami már félig sikerült. Ahogy leszáltunk a repülőről, nagyszerű élmény fogadott minket. Egy csodálatosan kedves vámos. Ami azért ritka. Szóval mosolyogva léptünk ki a hidegbe. Így kéne, hogy mindenhol működjön, ahol egy picit is számít a turizmus. (az pedig ugye manapság csak az ostobáknál nem biznisz, nálunk az? ) A repülőtérről felvett minket airbnb szállásadónk és hát kikötöttünk két napra Aucklandben egy fiataalokból álló “tanyán”. Érdekes élmény volt látni, hogy mennyi céltalan verődik össze egy-egy helyen. Na de itt nekünk csak a hely kellett, hogy tervezzük meg utunkat Középföldére. Szóval Auckland után megkerültük amit úgy hívnak hogy Firth of Thames és eljutottunk Te Puruba, ahol két napot töltöttünk egy csodálatos keresztény házaspárral.

Az útvonalunk a Coromandel félszigeten:

image

Eddigre már egészen megszoktuk a jobb oldali vezetést… Legyen itt a politikai felhangokat kapott gondolatom erről: Túléltünk két napot a jobb oldali vezetéssel… A legdurvább, hogy az index is a másik oldalon, szóval első nap minden kanyarban ablakot töröltem.. 🙂 illetve még valami, a kormány látványa pavlovi reflexeket vált ki. Amellett hogy folyik a nyálam kapásból balra núlok a biztonságiövért. Pedig nem ott van. Második napon felmentünk északra, végigmentünk a híres 309-es úton. Az út közepén találtunk egy fura vízi helyet, valami ilyesmi:

 

image image image

Ahogy átértünk a keleti felére a félszigetnek, felkerestük a hot water beach nevű helyet, ahol a tengerparton kicsit leásva az ember megcsinálhatta a maga medencéjét, amiben melegvizet talált:

image image image image

 

Utunk során ellátogattunk még a cathedral cove nevű helyre, ami csodálatos volt.

image image image image image

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s