Első napjaink a kenguruk és a koalák országában

Szeptember 3.-án megérkeztünk Ausztráliába. Mindenféle útiterv és felkészülés nélkül, csak a helyiekre és az ő javaslataikra hagyatkozva.Sajnos nagyon fáradtak voltunk mire ideértünk és nagyon nehezen találtunk szállást is. Végül egy hihetetlenül kedves lengyel pár fogadott be bennünket, akiknek egy hónap múlva születik meg a kisbabájuk. Nagyon jó volt egy kicsit hasonló kultúrájú emberek között lenni. Pirogit ettünk, reggelire lekvár helyett savanyú uborkát és tormát…
Mivel ez az ország is legalább akkora, mint az USA, ezért szinte lehetetlen két hét alatt akár a negyedét is bejárni és mivel mostanra elggé elfáradtunk a nagy területek bejárásába, ezért úgy döntöttünk most csak egy igazán kis részt látogatunk meg. Hihetlen sok látnivaló és sok különböző nemzeti park van itt. Sajnos a Mungo nemzeti park és az Ayers rock 3 napi vezetésre van Sydnetől és ezt most egyszerűen nem bírtuk bevállalni. Mindensetre az eddig itt töltött 4 nap nagyon kedvet csinált nekünk Ausztráliához és reméljük egyszer vissztérhetünk hosszabb időre is. Íme az útiterv:

image
Új-dél walesben ez az útitervünk.Tudjuk, sokkal szerényebb, mint az eddig tőlünk megszokott, osrszágbejárós, kilóméterfaló utak:) :

image

Az első pár napban Sydney-t és környékét fedeztük fel, ma pedig elmentünk túrázni a Yellowstone után a világ második legrégeddi nemzeti parkjába a Royal Nemzeti parkba.

az operaház körül:

image image

image

Útszéli ingyen csocsó/műalkotás a the rocks negyedben:
image

Az ember csak úgy jártában-keltében olyan madarakat talál, hogy abból egy külön albumot készíthetnénk. A könyvtárba menet (ja igen, mert csak ott van ingyen internet).

image image image

Kedvenc kis utcáskáink:

image image image

Bondi beach…közben a tengerparton ( figyeljük csak meg jól a képet):

image image image

Ó igen, itt is laknak emberek:

image

A Royal Nemzeti Park ahol több, mint hat órát gyalogoltunk, vagyis inkább ugráltunk a sziklákon. Közel sem tapasztaltuk az amerikai nemzeti parkok akkurátus tábláit, ahol pontosan ki van írva mennyit kell gyalogolni, körülbelül meddig fog tartani a túra és milyne nehézségű. Itt Ausztráliában szinte az útvonal sincs kijelölve, ezért egy órát mindig rászámolunk a tervzett útvonal teljesítésére.

image image image image image image image

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s