A majmok bolygólya és a rizsevők mennyországa

Ubud egyik utcájának végén található a majmok erdeje nevű szent hely, ami arról híres, hogy rengeteg majom él itt. Ugrabugrálnak a templomok falain,a fákon és a turisták fején is..ha arra invitálják őket egy banánnal.

image image

 

image image image

Egy érdekes jelenségnek lettünk tanúi az erdő egyik, turisták elől eldugott szegletében. Ott üldögélt egy majom két kővel ügyködve. Az egyik kő teljesen sima felületű és gömbölyded volt, míg a másik rücskös. Úgy tűnt, hogy a kettő összedörgölésével vagy azt szeretné elérni, hogy A: a sima még simább legyen B: a göröngyös is olyan sima legyen, mint a sima.

image

Teljességgel elmélyedt a munkálatokban és csak akkor riadt fel mikor egy társa megközelítette. Először mindkettőt, majd a rücsköset hátrahagyva kiderült,hogy a sima volt számára a fontosabb, s nagy ordítás közepette odébbállt.
Több társánál is láttunk hasonló kezdeményezést,de ez az egyed volt a legelmélyültebb. Vajon őseink is ilyen,már-már infantilis, ismételgető mozgásokkal alakították ki a szerzámkészítés alapjait?

Ezen a napon még elindultunk az Ubud melletti rizsföldekre. Ahol az Edvárd által remélt rövid sétafika helyett megerőltető caplatásba csapott át a táj felderítése, merthogy óriási területről van szó. Ránk sötétedett, jöttek a denevérek és a szúnyogok, elég félelmetes volt..

image image imageA rizsföldön találkoztunk ezzel a nénivel, akiről ez a szép kép készült és megnéztünk egy organikus farmot, amit külföldiek vezetnek.

image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s