Semarang – Talita hercegnővel

Semarangban töltött időnket leginkább Talita és családja határozta meg.
image

image

image
Egészen más arcát mutatta meg ez a világ és valljuk meg ez a turista számára nem igazán izgalmas város. Hogy mégis ennyi időt töltöttünk itt, egészen a szívünkhöz nőtt. Nagyon érdekes volt látni egy muszlim család életét belülről. Hihetetlenül kedvesek és nagyvonalúak voltak velünk. Reméljük még találkozhatunk és viszonozhatjuk. Talitát úgy ismertük meg, hogy egy estére barátnőjével nálunk szállt meg, mikor Budapesten járt. Egy kis érdekesség: az indonéziában gyártott autókban csak légkondi található, fűtés nem. Itt mentünk ugyanis először autóval…egy felső középosztály beli család így közlekedik, nem pedig motorral. Viszont mindenhol, mindenkinek adnak 2-3000 rúpiát..a parkolást segítő embereknek, azoknak akik önkéntesen megállítják a forgalmat mikor ki akarunk tolatni a pakolóhelyről. Ez számukra teljesen természetes. Itt jártuk be indonézia különböző vallásainak templomait is. Egymás mellett élnek itt, különböző keresztény felekezetek, muzulmánok, zsidók, buddhisták, konfúcionisták és hinduk.

image
Egy nagyon érdekes kínai buddhista templomban is jártunk, ahol a domborműveken már a modern világ is megjelenik.

image

Talita és Penny elvitt bennünket dél-kelet ázsia legnagyobb mecsetébe is, ahol lefordították nekünk az éppen hallott imát.

image
A családnak köszönhetően szinte minden vegetáriánus indonéz étel lehetőséget megkóstoltunk. Ezeket külön bejegyzésben találjátok majd.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s