Maláj varázs – Penanag food, ahol tényleg minden a tányér/banánlevél körül forog

Miután megérkeztünk Malajziába, Penangba, találkoztunk Michael-el és Alexel akiket még Sydneyben ismertünk meg.

image

Csodálatos emberek, és Alex innen származik, Michael felesége szintén, szóval igazán jól ismerték a terepet. Azt kell tudni erről a szigetről, hogy régen ez volt a legfontosabb kikötő, ma pedig az egyik leghíresebb kajabirodalom..Hát már ránk is fért a sok nasi goreng után, amit Indonéziában etttünk. Első szállásunk a történelmi negyedben volt,ami a Little India nevű negyed közelében van..:) Szóval ez nekünk mennyország ételek terén…:) Első nap körbementünk a szigeten Michaelékkal, megálltunk egy vízesésnél, a helyi gyümölcspiacnál, majd egy hotelba mentünk be, aminek megnéztük a tengerpartját. Csodálatos.

image

image image

Kacérkodtunk a gondolattal, hogy megszálljunk itt, de hát magasan az általunk megengedhető összeg felett van az ára…:/
Este pedig ellátogattunk egy helyi étel vásárba. Érdekes itt ázsiaban az étkezés. Azt mondják aki kint, a szabad ég alatt eszik az boldog ember. Na már most itt az a szokás, hogy az emberek este kimennek az utcára, és ott étkeznek. (a konklúzió: csupa boldog ember él itt) A nappal forgalmas utak éjszaka megtelnek árusokkal, kis bódékkkal, kerekes sütödékkel, és ott készül az étel az út mentén.

image

Azt mondják olcsóbb kint az utcán enni, mint otthon elkészíteni.. ez nekünk kicsit furán hangzik, de az árakat tekintve el tudjuk képzelni. Tényleg nagyon olcsó és sok családnak egyáltalán nincs is konyhája. (Indonéziában sem). És minőségben sem panaszkodhatunk. Itt Penangon ettük eddig a legjobbakat, leszámítva természetesen amikor egy-egy családnál voltunk vacsorára hivatalosak.. Az otthon készített, tradícionális ételnek nincs párja,minden országban az a legjobb. Szóval ahova este elmentünk az egy hatalmas tér körbevéve sütödékkel, elsétál az ember, kiválaszt valamit és frissen elkészítik, majd a számozott asztalhoz hozzák. Persze ide csak azért jutottunk el, mert helyi kalauzunk volt…:) Túristát egyet sem láttunk itt, pedig sok száz penangi vacsorázott e helyen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s