Penang 2 – Buddhista varázslat

Második nap sikerült a banki ügyeket elintézni, meglepően egyszerűen ment,de azért egy órát a bankban tóltöttünk, kedvesek is voltak, bár pozitív csak akkor lesz, ha visszautalják a pénzt. Ezt követően pihentünk egy picit a déli órákban, igyekszünk ezt megszokni, mert nagyon kimerítő és egészségtelen kint tartózkodni a perzselő melegben, nem egyszerű, nem vagyunk azok a napközben fetrengős típusok…de hát itt ez az életmód. Ez idő alatt ma terveztünk, meg mostunk..:)

image

Az útitervünk. Mivel ezen az éghajlaton egszerűen nem bírunk ugyan abban a tempóban haladni, egy jóbal szerényebb útitervet állítottunk össze:

image

Délután pedig ellátogattunk a Kek Lok Si templomba vagyis inkább templom komplexumba, ami Malajzia legnagyobb Buddhista építménye. Felmentünk a tízeezer buddháról elnevezett pagodába.

image

A templomot évente egyszer, egy hónapra világítják ki, a kínai új év megünneplésére. Így ezt mi is csak képeslapon láttuk:

image

Este újra Michaelékkal vacsoráztunk egy másik hawker helyen…hogy milyen finomságokat? Ezt külön bejegyzésben írjuk le.

image image

Amíg vártunk rájuk megállt melletünk egy bicikliscsoport, jót beszélgettünk,majd egy kinai nő megállt a motorjával és elmondta nekünk a világnézzetét, nagyon kedvesen adott egy sütit, ami borzalmas és két papírpénzt, amiből szívet hajtogatott nekünk… Nagyon kedves volt, meg egy kicsit bizar is, nem teljesen értettük a gondolatait.. De meghallgattuk…:)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s