Menu a’la world trip/Ételek a világ körül-Ausztrália és Óceánia

Sajnos a Cook-szigeteken nem nagyon volt lehetőségünk helyi ételeket megkóstolni, mivel a helyiek is hamburget és fish’n chipset esznek. Edi azért a rák saslikot megkóstolta a fesztiválon. Ezen kívül kókuszdiót ettünk kókuszdióval, megkóstoltuk a helyi sört és egy boltban Budapest márkájú savanyú répára találtunk….ezt nem tudtuk hova tenni. Ezt lehet kapni otthon?

image

Sajnos Új-Zéland konyhája sem kápráztatott el bennünket…persze biztosan vanak szuper, drága éttermek, ahol francia, olasz, indiai ételeket lehet kapni. Na de mi szerettünk volna valami igazán helyit megkóstolni. Ez egyetlen nemzeti étel és mindenki, mindig ezt eszi (Mindennemű túlzás nélkül mondjuk ezt) a Fish and Chips, amit újságpapírba csomagolva vagy műanyag dobozban árulnak.

image

Másik nemzeti étel a kumara, amibőr rengeteget ettünk. Általában három fajtáját lehet itt kapni. Egyszerűen sütőben megsütöttük:

image

Itt is nagyon sok hamburget esznek. Betértünk mi is egy helyre, a Burgerfuel nevű lánc éttermébe, ahol nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra. Náluk három féle vegetáriánus hamburgert is lehetett venni. Nagyon kreatívak egyébként vegtáriánus hamburgerekbe a lacikonyhák. Ettünk sülthagymás, ananászos, tojásos, de ugyan ezt sültcéklával vagy sütőtökkel megbolondító burgert is.

image

Mindössze háromszor ettünk igazán tápláló ételt a szigeten.A Steiger közösség összejövetelén, a Dunedini vásár vegán büféjében és mikor Paméknél rakott krumplit készítettünk.

image

A vegán kifőzde fanatsztikus ízei képeken:

image

 

Még egy helyi nevezetességet próbáltunk ki a milk shaket. Mindenhol ugyan ebből a zsiráfos papírpohárból isszák.

image

AUSZTRÁLIában jóval több kultúra keveredik, több a bevándorló, nagyobb az ország így az ízek tárháza is nagyobb. Természetesen a legjobb ételeket itt is szállásadóinknál ettük. Hiába, a házi készítésű ételeknek nincs párja. Sajnos sokszor elfelejtettünk fényképezni,de itt van egy-pár étel, amit ettünk.

Michael csodás ázsiai-ausztrál vacsorája:

image

Heather felejthetetlen pavlovája kiwivel, citromvajjal és passionfruittal töltve (megkaptuk a receptjét)…anyu nagyon finom süteményeket sütsz 🙂 de életünkben nem ettünk még ilyen finom desszertet!
image

Borsópörkölt nokedlivel az évfordulónkon:
image

Újabb ausztrál desszert. Vanília fagylalt barack kompóttal:

image

Ezt is meg kell említenünk. Repülős ebéd, már ázsiába tartva.

image

 

One response to “Menu a’la world trip/Ételek a világ körül-Ausztrália és Óceánia

  1. Visszajelzés: A kínos pénzügyek. Avagy lehet-e utazni a világ körül „ingyen”? | Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s