Milyen a 100% páraséta?

image

A 3. Napon Penangban ellátogattunk a közeli nemzeti parkba. És hát “sétáltunk” egyet a dzsungelban. Ez volt az első találkozásunk a maláj őserdővel. Hát durva,..:) eszméletlen hamar megizzad az ember ebben a párában. De azért nagyon élveztük. Velünk tartott ezen az úton Michael is aki még Ausztráliában fogadott be minnket. 🙂 Igazán élveztük a vele töltött időt, meg is látogat minket jövő nyáron, ha minden jól megy. 🙂 No szóval elmentünk Penangi nemzeti parkba:

image

Ez a világ egyik legkisebb nemzeti parkja , ahol mindőssze 2  túraútvvonal volt. Kis csalással (mert az egyik tengerpartnál kis hajóra szálltunk) mindkettőt megjártuk.

image

Így is elég nehéz volt az útvonal ebben a meleg, párás időben fel le a dombokon, indákban, kövekben kapaszkodva, pedig korán reggel indultunk.

image

image image

De eljutottunk a partra, ahol egy tengeri teknős rezervátum volt,és teknősöket hivatottunk látni…Hát nem láttunk, csak egy nagy devizsonban néhány kisebb, frissen kikelt tekit…az egész olyan volt, mint valamilyen ültetvény, vagy termelőközpont. Azért jó, hogy ez legalább van, sajnos mára már csak ilyen fokozottan mű, erőltetett védelmi technikával tudnak csak segíteni, a egykori majd 30 fajból mára csak 7 él malajziában.

image

Viszont ilyen homokot még nem láttunk. Nagy szemű, finom kis gömb alakú kövecskéken járkáltunk. Erről a partról egy csónakkal átmentünk a nemzeti park egy másik partjára a  monkey beachre. Ott fürödtünk egy kicsit de nem volt az igazi. Sajnos itt Malajziában sem jelent többet a nemzeti park, mint Indonéziában. Michael pár éve volt ezen a parton. Általában erre a túraútvonalra jönnek a turisták. A pár év alatt a strandra telepedett egy snackeket áruló bódé…a szemetet természetesen az erdőbe dobják és quadot lehet bérelni, hogy a mindössze 300 méter hosszú parton fel-le motorozzanak az emberek. Nagyon szomorú látvány volt.

image

Maga a tenger pedig egy nagy iszap tenger, nem is tudtunk igazán fürdeni benne. Innen újabb 1,5 órás dzsungel jarással kiértünk a nemzeti parkból. A majmokon kívül még ilyen óriás hangyákat láttunk:

image

 

és elhaladtunk az úszó halász falvak mellett:

image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s