A vörös folyó partján…

A teaültetvények után egy újabb zöldövezet felé vettük utunk. Taman Negara nemzeti parkba.Búcsút vettünk szállásadóinktól és a fantasztikus maláj felföldtől.

image

A Taman Negara az egyik legnagyobb park itt Délkelet-Ázsiában. (Úgy hirdetik, hogy a világ legrégebbi esőerdeje.) Laknak itt majmok, tigrisek, elefántok, tapírok, gyíkok.. Mi sajna csak gyíkokkal találkoztunk. Ez a a malária térkép szerinti egyetlen ferőzött terület a félszigeten. Ha lehetne ilyen, akkor azt mondanánk itt 200%-os a páratartalom, úgyhogy nem is csoda. De jól befújtuk magunkat.Egyszerűen csurgott rólunk a víz.
Na de  térjünk vissza… már maga az ideút is kaland volt. 3 kocsival, majd 9 óra alatt értük el 277km-re lévő uticélunk.

image image

De igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert egész úton nem esett az eső… Ez azért volt fontos, mert a csomagjaink egy másik kocsi platóján utaztak…:) ugyanis egy muszlim család vett fel minket, aki 3 kocsival voltak nyaralni… Szóval megérkeztünk. Dóri már korábban informálódott, hogy elég nehéz szállást szerezni, és ha van az is koszos… Azért találtunk egy egész jót elfogadható áron.:)

image

este körbejártuk a partot, egész hangulatosak ezek az úszó éttermek, de valamilyen oknál fogva az ízvilág borzalmas volt…

image

Itt történt meg először az, hogy visszaküldtünk egy ételt és nem fizettük ki, mert olyan rossz volt.. Büdös és ehetetlen. Másnap ellátogattunk a parkba, ahova egy kis hajóval lehett átmenni.image

image

5 ringit kamerahasználatot kellett fizetni. Ha nem fizeted megbüntetnek 10 ezerre és még 3 évre börtönbe is zárnak… Persze senki nem nézte a jegyet…a park nagyon szépen kiépített, szinte mindenhol burkolt gyalogút található. Egy kicsit talán túlságosan is túristabarát volt már számunkra, de legalább nem nagyon lettünk sárosak… Mindenesetre érdekes volt ezt a növényvilágot is megismerni, és érezni… Merthogy eddig ez volt a legpárásabb és legmelegebb rész, ahol voltunk…megnéztük még az úgynevezett cannopy walkot, ami kb 30 méter magasan a fákra erősített függőhídrendszer… Ez a leghosszabb a világon.. Érdekes volt ilyen szögből látni a világot…:) ahol a repülőmókusok járnak… Mert azt is láttunk..:) meg óriási százlábút.

image image image image image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s