Bangkok-ahol nem használtunk bankot

Ez a hülye szóvicc tükrözi, hogy milyen fáradtak voltunk amikor hajnal 5-kor megérkeztünk egy 13 órás buszút után Bangkokba. És még meg kellett találni azt a bizonyos 511-es helyi buszt.

image

 

Buszra varva még Khaolakban:

image

Eddig talán nem hangsúlyoztuk, de itt ázsiában nem szeretik elárulni a helyi közlekedési alternatívákat, azt amit a helyiek használnak, inkább arra tendálnak, hogy használjunk taxit, vagy tuktuk-ot, vagy bármit de ne az olcsó buszokat. Másrészt legtöbben nem is tudják, hogy hol mennek a helyi buszok, csak azt az útvonalat, amin nap mint nap járnak, és igazából buszmegállók sincsenek, ott állnak meg ahol szólnak, vagy leintik őket. Na ez a tendencia itt Thaiföldön fokozottan igaz. 40 percbe telt, míg megtaláltuk a helyes buszt. No de eljutottunk szálláshelyünkre, ami egy apró kis eldugott sikátorban volt, Bangkok óvárosában.
image
Hát itt aztán összehordta a szél a hippiket…. az 50 év körüli szerelmespártól a csörgőbokaláncos, középen kopaszcsíkot borotvált gitároson át, az egész nap a hostel előtt üldögélő, sörözző fiatalokon át, mindenki… Így azért nem olyan fárasztó “utazni” na de mindenki a maga tempójában…:) de cserébe ez a vendégház az egyike annak a nagyon kevés még megmaradt tradicionális, családi házból kialakított és a család által fenntartott vendégháznak, amelyekt Bangkokban meg lehet találni. Az interneten sincsenek fent, csak blogokból lehet tudni róluk vagy ha az ember éppen betéved a sikátorba.
szóval hál isten reggel 7-kor becsekkolhattunk, és hát nem akartunk még aludni, szóval elmentünk egyet sétálni. Nagyon szép itt az óváros, főleg így egy korai szombat reggelen, mikor a boltok még nem nyitottak ki.

image

És hát bekaptuk a 20 bhatos tuktukos horgát is, de hát kibirtuk azt, hogy elmentünk egy szabóságba,meg egy turista információba, azért hogy sofőrünk mindegyik helyen megkapja az ingyen 5 L benzinre beváltható kupont. Ez a kör le van írva az utazási könyvekben…:) de ezt persze csak később olvastuk.. De hát végül nem fizettünk semmit,mert egy helyen ott hagyott bennünket, úgyhogy szóval lényegében ingyen körbevitt minket Bangkok óvárosán…:) kipróbáltuk a tuk tukot.
image
A templomok amit itt láttunk, és látunk tájfödszerte, lenyűgözőek. Itt hihetetlen erősen jelen van a vallás, a buddhizmus és itt Bangkokban tényleg minden utca sarkon van egy  gyönyörű templom. Bármerre sétáltunk, templom, templom, templom…nem győztünk fényképezni. Része az iskolai tananyagnak a morális nevelés, melyet szerzetesek végeznek. Illetve a templomok lenyűgözően szépek és csodálatosan karban vannak tartva.

image image image
Délután elmentünk hajókázni,ami itt tömegközlekedés és működik ez egy nagyon olcsó és gyors lehetőség itt Bangkokban.

imageEgy éjszaka után ámentünk CS szállásadónkhoz, aki egy nagyon szép és új toronyházban lakott…medencével. Itt ilyenbe lakik a középosztály..

image image

Megnéztük a közelben lévő modern várost. Itt Bangkokban metróval közlekedtünk, ahova bizony nem lehet duriant bevinni..:) az ülőhelyet bizony a szerzetesnek is át kell adni.
imageimage
szóval este ellátogattunk a modern városrészbe, elképesztően fejlődik itt Ázsiában minden. Gombamód nőnek a toronyházak. Azon az utcán ahol véggmentünk, van egy skywalk nevű rész, ami lényegében a magasban közlekedő metrópályához rögzített gyalogosösvény.

imageAz egyik kereszteződésben megtaláltuk a thai táncosnőket (ezek imatáncot művelő profik, akik kisebb-nagyobb pénzadomány fejébe az imádkozó mögött táncolnak ezzel erősítve meg imája erejét). Ott így a sok felhőkarcoló és óriáskijelző között… hihetetlen milyen erősen van jelen itt Thaiföldön a vallás.

image

Voltunk a híres Khao San utcán, ahol a szuvenírek, pólók és bárok között diplomát, nyelvvizsgát, személyit és diákot is lehet készíttetni mindössze pár perc alatt.

image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s