Chiang Mai – a Nagy Lélegzetvétel

Nem tudjuk követhető-e, hogy éppen hol vagyunk,de idejét éreztük egy újabb térkép elkészítésének. Szóval ez a Thaiföldi útiterv és az út, amit megtettünk:

image

Bangkok után Chiang Mai felé vettük az irányt. Egy éjszakai vonaton utaztunk 13 órát, ami nagy élmény volt. Így nézett ki belülről:

image image

A vonaton megismerkedtünk egy spanyol párral, akik két hétre jöttek el Thaiföldre. Érdekes volt látni, hogy ők mennyire másként élik meg utukat ebben a 2 hétben, mennyire máshogyan választanak célokat, és mennyire máshogyan osztják be az anyagiakat. Ők tényleg nyaraltak…:) persze így is sok izgalmas és nem annyira túristás célt választottak. 🙂 Nagyon szimpatikusak voltak.
Na szóval megérkeztünk. Sajnos amit Dóri talált, hogy piros busszal kell eljutni a szálláshelyre,az igazából piros taxi volt, így nem kerülhettük el a lehúzást, de azért nem volt olyan durva. Szállásunk a történelmi városrészben volt, ami igazán csodaszép, csendes és elragadó.
image image
Ami először meglepett itt minket az az, hogy Chiang Maiban nincs annyi autó, és bizony már a hegyek közt vagyunk, szóval a levegő klasszisokkal tisztább, és éjszaka lehet látni a csillagokat. Végigsétáltunk a folyó túlpartján, és egy olyan utcába botlottunk, amiben 3 vegetáriánus helyet is találtunk… Egésszen lenyűgözött minket.

image

Aztán rájöttünk, hogy mindez azért van, mert a város ezen része a jógaturizmus fellegvára… és ha az ember kiugrasztja a vállát, akkor legalább egy jó paradicsomos salátát ehessen..:)
Természetesen itt is felfedeztük a templomokat, ebbena városaban található az egy utcára jutó legtöbb templom…csodálatosan szépek, és felújítottak. Edvárd pedig első este gyorsan az itt kihagyhatatlan Thai masszázst is kipróbálta, Dóri pedig a lábmasszázst…tényleg nagyon értenek itt hozzá.
imageimage
Ez a kisváros nagyon sok világfi és művész gyűjtőhelye is, lehet ezt látni az összegyűlt emberekből a kávéházi teraszokon.Jót beszélgettünk velük az éttermekben arról hogyan kerültek ide, hogy érzik magukat…azért megfordult a fejükben, hogy ide jöjjünk egyszer vissza. Chiang Maiban nagyon sokat tanakodtunk arról, hogy milyen vállalkozás az ami szimpatikus nekünk. Jártunk is két jó helyen, az egyik egy étterem volt a másik pedig egy  városi életre oktató központ és hulladékból épült mintaház.

imageChiang Mait nagyon a szívünkbe szártuk és az egész észak Thaiföldi hangulat megtetszett, úgyhogy úgy döntöttük mégsem megyünk el Kambodzsába, hanem inkább időt szánunk ennek a régiónak a megismerésére. Sok gondolkodás és utána járás mellett újra a szabad mozgás, az autóbérlés mellett döntöttünk. Sajnos itt még inkább igaz az, hogy a hegyeket szervezett turista  minibuszokkal lehet csak bejárni. Valahogy el lehet jutni tömegközlekedéssel egyik faluból a másikba,de akkor ugye az ember nem nem tud megállni, leténi az útról. Utólag (ezt már Chiang Maiba visszatérve írjuk)ez volt a legjobb döntésünk egész D-K Ázsiában. Persze nagyon nem ajálják a sofőr nélküli vezetést…stb, mi kockáztattunk és milyen jól tettük.:) Útitervünk az északi régióban:

image

Új kis barátunk ez a Yaris:

image

 

image

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s