Út a hegyekbe 2. rész – A virágösvény

Második napunkon a hajnali ködből a virágösvénybe értünk.. Csodálatosak ezek a sárga virágok, az út mentén. Az egyik fő alapanyaga az áldozati csokroknak.
image

imageReggel letértünk az útról egy kis faluban, ahol nagyon szép tradicionális házakat láttunk. Mindössze egy idős asszony volt otthon, egy iskolás korú lány, kutyák és a koca a kis malacaival. A férfiak már elmentek dolgozni és az egész falu négy házból állt. A háztetőn a  cserepeket egy növény szárított levele alkotja. Csodaszép.

imageÚton útfélen belebotlunk egy-egy csodálatos kilátóba, vagy templomba a hegy tetején. Nem győztünk csodálkozni.

imageA naplementétbezen a zarándok helyen néztük meg és a lemenő nap fényében itt már Myanmar (Burma) hegyeit csodálhattuk. Egyre közelebb vagyunk ugyanis a határhoz.

imageAz út egy része, amin most utazunk a legendás Mae Hong Son Loop (hurok) része, ami kb. Thaiföld 66-os útja…természetesen itt is rengeteg az út megtételéhez kapcsolódó fényképezkedési pont van. Pl.: 1865 kanyar….mivel rendszeresen letérünk az útról ezért ennél már most többet tetünk meg:)

imageEsténket Mae Hong Sonban töltöttük, ami egy varázslatos kis hely volt. Egy tó partján találtunk szállást, és éppen akkor volt az esti vásár. Bizony itt is kapni minden szépet. És hát a hegyi népek egészen másként néznek ki. Csodálatos kézzel készült dolgokat árulnak, aminek Dóri fájó szívvel kellett, hogy ellenálljon.

image

A vásár mellett volt egy templomkomplexum. Itt Thaiföldön újra és újra azt hisszük, hogy ennél már nem láthatunk szebb és díszesebb templomot, de aztán mégis.
Ez a komplexum a maga nemében tényleg lenyűgöző volt,de így este végtelenül szürreális is. Készítettünk egy videót is, ahol a templom “oltárán” buddha körül villódznak a fények, közben hangszórón szól a szerzetesek mantrázása.

image

Másnap reggel elindultunk a Karen törzs lakhelye felé, akiket a national Geographicban már biztisan ti is láttatok és  arról híresek, hogy a nyakukat kislány koruktól fém karikákkal nyújtják. Nagyon érdekel bennünket a hegyi törzsek élete, amit persze igazán csak akkor ismernénk meg,ha több évig köztük élnénk és befogadnának. A legismertebb törzsek:

image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s