Xi-án a városfalon belül

Egyik legjobb helyet választotta Dóri itteni, Xi-án beli tartózkodásunkra. Bár akadozik a meleg víz ellátás és a fűtés sem a legmelegebb, de legalább van fűthető lepedő és a szállásadóink nagyon-nagyon kedvesek. Még vacsorázni is meghívtak minket, és képzeljétek el, ízleetes volt. És VEGA! Egy sima hétköznapi kaja, amit ettek az vegetáriánnus volt. Nagyon meglepődtünk. És nagyon örültünk. Most már föllállíthatjuk azt örök tételként, hogy az otthon készült étel, az mindig jó, mindig ízletes, legyen szó bármely országról. Meg is egyeztünk, hogy főznek nekünk vacsorát ebben a pár napban, amíg itt leszünk. Összességében azt tapasztaljuk itt északon, hogy sokkal jobbak, ízletesebbek az ételek és sokkal több a vegetáriánus opció. De erről majd bővebben a kaja rovatban.
Első nap délelőtt kicsit pihentünk aztán délután ellátogattunk a városba. Megnéztük a Bell-towert és a Drum-towert (harang és dob torony) azt tapasztaltuk, hogy mindenhol a belvárosban igyekeznek megőrizni a kínai stílusjegyeket és az újabb épületeket úgy kialakítani, hogy azok is tükrözzék kínai mivoltukat.
imageEllátogattunk még a kínai-meecsetbe. Egészen meglepődtünk hogy itt Kínában ilyen nagy muszlim közösség van. De azért ezek a muszlimok nem úgy muszlimok, mint az eddigi országokban. Talán a képek is elmondják ezt a jelleget.
imageA kivilágított város pedig gyönyörűbb mint vártuk és még egy kis karácsonyi vásárba is belebotlottunk. Azért itt elég fura a “Jézuskát-várni” még ha a díszletekben hasonlít is egy kicsit a táj.
image

Reklámok

One response to “Xi-án a városfalon belül

  1. Visszajelzés: Vonat melódia – Kultúra kondér | Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s