Makaó – a legromantikusabb hely ahol eddig voltunk.

Kína után Macauba (Macao, Makaó) repültünk, ahol varázslatos napot töltöttünk egy lelkész fiának a társaságában. Csodálatos ember, és gyönyörű, tiszta tekintete van. Felüdülés volt a társasága: kifinomult, művelt, elegáns viselkedése.
image
Első este ellátogattunk a hotel és kaszinó negyedbe. Azt kell tudni az itteni kaszinókról, hogy több pénz folyik keresztül a makaói kaszinókon, mint Las Vegasban. Szóval nem semmi negyedek. Konkréan felépítettek egy darabot Velencéból. Persze kicsit gagyibb verzióban…:)
Elképesztő anyagi és energia beli pazarlás megy ezekben a kaszinókban. Elég feszélyezve érezztük magunkat poros cipőnkben, kopott ruháinkban, de szállásadónk megnyugtatott, hogy trógerebbnek kinéző emberek is mennek oda és hagynak ott százezreket. Hát mi a legcsekélyebb indítatást sem éreztük, hogy kipróbáljuk, főleg, hogy a legtöbb játék pusztán a szerencsén múlik. Igazából rémísztő volt ez a hely, főleg amikor a fenti gyorsbüfében ettünk. Baromira elszaladtak ezen a szigeten az árak. Azér nagyon érdekes volt ezt a helyet látni, főleg utána azoket a kis utcácskákat,ahol Jono felnőtt, biciklizni tanult, az első randija volt, stb.

image
Másnap ellátogattunk az erődbe, egy buddhista templomhoz, s az odavezető úton megnéztük a makaói piacokat.
imageÉjszaka pedig felmentünk egy nagyon magas épület tetejére, egy titkos helyre, ahonnan csodálatos látvány tárult elénk a kaszinók irányába, és az öböl felé.
Az est további részét pedig társasozással töltöttük.
Kép
Érdekesség hogy a portugál gyarmati mivolt még mindig érződik a nevekben és a feliraatokban, holott már senki nem beszéli a nyelvet. Ezen civilizáció alapjait egy szerzetesi, lelkészi igyekezett vetette meg, ezért lépten nyomon belebotlik az ember jezsuita emlékhelyyekbe, és keresztény templomokba.

image

image

Keresztény és kínai buddhista sírok egymás mellett egy makaói temetőben:image