Shanghai – Czikk-czakk hídon a felhők városába

Az úgy történt, hogy itt Shanghaiban volt egy cikk-cakkos híd, ami egy nagyon híres Pagodához vezetetett, és a pagodán át a Yuyuan kerthez lehetett eljutni, ami igazán gyönyörű.

image

Szóval valahogy nem tudtuk megjegyezni a nevét ennek a helynek és Lina jókat kacagott ezen. Mert itt is volt egy jóbarátuk Shanghaiban. Lina, akit még az egyetemről ismerünk.
A pavilon után pedig elmentünk egy kertbe a közelben. Újfent azt kell mondjuk, hogy mi kedveljük a szép kínai kerteket, akármennyi is a beton bennük.
image
Mind a kert, és mind a pavilon egy csodálatos városrészben található.
Shanghaiban a másik nagy meglepetés, hogy egy olyan ember fogadott be minket, aki magyar. Pontosabban nem is ember, hanem egy tüneményes lányka, és ráadásul a felvidékről. Nagyon érdekes volt látni, hogy hogyan állja meg a helyét magyarként, hogyan boldogul itt kínában.

image
És persze tudta azt, hogy mit kíván a magyar nemzet, de főleg a magyar száj, úgyhogy megismertetett minket a kínai-muszlim étteremláncolattal, ami azt hiszem a kedvencünk lett Kínában. És miért a felhők városa? Hát mert újra látni felhőket, nem csak egybefüggő szmogréteget. Újra előtűnik az ég az óceán tiszta lehelletétől.
Nagyon sok szép felhőkarcoló van itt a városban és a Bund fényei lenyűgözek minket.
image
Shanghai volt számunkra a legélhetőbb város. Mind körülményeiben, mind lehetőségeiben az egyik leginkább tetszetős volt számunkra. És a francia negyedben igazi európai házakra, hangulatra találtunk.
image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s