Nepál- Kathmandu – villogó fogak – nappali sötétség

Fájdalmas búcsút vettünk a singapúri changi reptértől, ahova a legtöbbször tértünk vissza ezen út során, ahol Zsuzsi várt most minket nagy szeretettel és jó tanácsokkal, és ahol az éjszakánkat töltöttük a földön alva egy elhagyott sarokban..
imageAztán másnap Nepál várt minket, s tárt karokkal a keblére ölelt. Zökkenőmentesen megkaptuk a vízumot, kedvesen fogadtak minket a reptéren, a csomagunk is hiánytalanul megvolt, és még a hotelből is vártak ránk, valóban, nem úgy mint a Cook-szigeteken..
Első körben nagyon tetszik nekünk ez az ország, de bizony Nepál már nagyon Ázsia. Az emberek poros-fekete arcúak, de ha bizalommal tekintünk rájuk akkor ránkvetik villódzó-fehér mosolyukat. Betonos út az szinte alig van és hát a közlekedést farkastörvények uralják. Reggel nyolctól este 10:30 ig nincs áram sehol, vagy csak elvétve egy-egy órára. Az utcák néhol zsúfolásig megtelnek, és szinte alig lehet haladni. Kicsit szokni kell még ezeket a körülményeket. Dóri úgy nyilattkozott, hogy remegne a térde, ha egyedül kéne ebben a városban (és ez a főváros) mászkálnia.
image
A napjaink most még azzal telnek, hogy sétálgatunk a városban és lassacskán, apró lépésekkel tanuljuk az itteni szabályokat. Hát itt is látunk cifra dolgokat.
image

Lassítanunk kell tudjuk és most okosan ezt tesszük is. Nagy falat ez a Neppál, de annál sokízűbb.
Elindítottuk az indiai vizumkérelemet is. Reméljük a legjobbakat. Visszaugrottunk egy századot az időben de azért élvezzük, csak még szokni kell a körülményeket. Viszont amit nagyon élvezünk, az a mosoly, a színek, hogy szinte mindenki hindu, vagy buddhista és a legjobb az étel. Csodálatosan finom és mindenhol van vegetáriánus opció. Csudajó.Mindezt fokozván pedig: szinte mindenhol beszélnek angolul.

 

image image

image

Jelentjük Edvárd megvált az egyik bölcsességfogától, ami két totálisan álmatlan éjszakát okozott, és egy nagyon durva élményt az első fogorvosi rendelőben, amit találtunk: nem vagyunk benne biztosak, hogy az a kaparó és tükröcske nem járt már vagy 30 másik nepáli szájában.. mindenesetre volt ott egy öngyújtó, amivel remélhetőleg néha megpirítják..:) A rendelőben nem is mertünk képet készíteni,de nem sokban különbözött a kinti látványtól.

image
A procedúrára már egy másik helyen került sor, ahol sokkal megbízhatóbb higiéniás körülményekre leltünk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s