Világbéke túra

Egy napunkon ellátogattunk a közeli hegytetőn található Világbéke sztúpához. Gyönyörű kilátás nyílt onnan. De az út sokkal kalandosabb volt. Egy rövidke 15-18 kilóméteres séta. Elindultunk a tóparton. Bármily település legyen is, ha tóparton van, pompás.imageimageMajd átkeltünk a másik városrészbe, és betértünk az erdőbe, ahol gyilkosok és rablók tanyáznak… az utikönyv szerint. Mi csak idős emberekkel találkoztunk, akik fát gyűjtögettek. Végül nagy nehezen rátaláltunk az túraútvonalra és átkeltünk az erdőn.
imageAztán felértünk a sztúpára. A felhős idő ellenére is csodaszép volt a kilátás. A sztúpa nagyon szép, folyamatosan tartarozzák.. Látszik,hogy mi pénzt pumpálnak itt is a vallásba, szerzetesek zsebébe. Szót se róla.
imageVisszafele ellátogattunk egy tibeti -menekülttáborba.. Szomorú a sorsa ezeknek az embereknek, de a nagy támadás óta már 3., 4. generáció nő fel. Azt hiszem a legifjabbak már nem is tibetinek érzik magukat, vagy nem elsősorban tibetinek. Ők már valami mások. Mindenesetre nagyon szép ékszereket készítenek, szállítunk haza egypárat..:)
image
Este együtt vacsoráztunk néhány couchsurferrel. Egyikük az Agip olajvállalat vezető menedzsere volt, és hosszasan értekeztünk az olajvállalatok szerepéről a világban. Az úriember szerint ezek a vállalatok csak jót tesznek a világgal, és minden földi javat nekik köszönhetünk. Az összes fejlesztést a kezükben tartják és ha kifogy az olaj, akkor az alternatív forrásokat is ők birtokolják majd. Érdekes volt, hogy azt mondta, egy egész falut mentettek meg a nyomortól, hogy a közelben lévő olajmezőkön dolgoznak már, és van iskola, orvos, rendes fizetés, és már nem kényszerülnek arra, hogy a földet túrják. Sokkal jobb életük van. Szerintetek sokkal jobb életünk van az olaj adta végtelen energia segítségével és a tömérdek lehetőséggel amit az olaj ad, és az irányítás az olajválatok szárnya alatt.. jobb életet adott? Jobb lett ez a világ? Szerintünk jobb..:) csak valami mégis elveszett..

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s