Motor,tó, tibeti telep

Egy napunkon Pokharába kölcsönöztünk motort, melynek révén nagyszerű helyekre jutottunk el. Bár a motor nem volt a legszuperebb de azért jó volt újra élvezni a két kerék adta szabadságot!
imageElsőként ellátogattunk egy másik, a közelben lévő tóhoz. Nagyon kedves kis hely volt, szép napsütésben a kék víz, háttérben a hegyekkel.
A gát mellett pedig a fiatalok rúgták a bőrt, a folyótorkolatnál pedig serényen mostak az asszonyok. Olajsejk barátunk jegyezte meg, hogy akárhányszor ránéz egy tópartra, vagy folyópartra, ott mindig mosnak. és tényleg itt pokharában még nincsenek szeméthegy uszályok a folyón így lehetséges, hogy mossanak, fürödjenek benne.
image image imageA tó után elmentünk a nagyobbik tibeti menekült-táborba. Meglehetősen fejlett körülmények közt menekülnek, Nepál többi lakosához képest. Persze a free Tibet, egy eléggé jól menedzselt mozgalom, szóval mindenfelől adakoznak a hippik és érzékeny buddhisták, hogy ezzel kövezzék ki útjukat a megváltás, a Nirvana felé.
Igaz a kötőanyag a téglák közt már nem az igazi, bár lehet, hogy már van is egy mantrázó applikáció a legújabbb iphone6-osokon, amiket aszerzetesek használnak. A free Tibet mozgalom pénzéből telik.. (félreértés ne essék, mi is támogatjuk a mozgalmat és borzalmasnak tartjuk amit a Kína tett a Tibetiekke, ahogy lerombolta a kultúrájukat, vallásukat…már épül is Kínát, Tibetet és Nepált összekötő vasútvonal)
imageVolt ott egy nagyon szép sztúpa is, amit minden újévben lefestenek. 4-szer van újév egy évben a tibetieknek. jah ez amúgy a korábban idézett Lhosar! 🙂
A nap végén megkiséreltünk a közeli hegyre felmenni. Sajnos a motorunk nem nagyon bírta, aztán be is felhősödött, szóval a csúcs előtt visszafordultunk.
Azért pár kép itt is készült.

imageimage
Végül megnéztük az ördögárok vízeseés-szakadékot, ami tényleg nagyon mély volt,de talán még nagyobb móka volt az a kis installáció, amibe beléphetett az ember..:)Teljesen szürreális szórakóztató park található a vízesés mellett, kb. 50 évvel ezelőtti stílusban..de nagyon jókat nevettünk a helyi fitalokkal…

image

image

és persze a tóról látható Annanpura hegylánc mása előtt is lehetett fényképezkedni:)

image

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s