Vonatút Baroda felé

Szuper lett volna, hogyha vonaton tudunk utazni Vadodarába (Baroda) , de sajnos nem. Már említettük korábban hogy itt Indiában bizony nagyon nagy nehézségekbe ütközik az az szerencsétlen túrista, aki itt vonatjegyet akar venni. Több lépcsős regisztráció az interneten, és gyakran több száz fő a várólistán. Szóval busszal mentünk.
Még meg is örültünk, hogy milyen jó áron találtunk buszjegyet egyedül. Aztán lehet, hogy túl olcsó volt a non A/C. Olyan buszra kaptunk helyet, aminek csak a harmada volt szék, a maradék helyeken ágyak voltak, két szinten. Az ágyakra szépen bezsúfoltak 2-3 főt, ha családról volt szó, akkor bizony 4-5 egyén is gubbaszthatott. No elindultunk. Hamar realizáltuk, hogy ezeket a lengéscsillapítókat nem az indiai utakra tervezték. Az is lehet, hogy nem voltak egyáltalán lengéscsillapítók.

image

Tőlünk jobbrra egy epilepsziás bácsi kapott fekhelyet, rögtön az indulás után rohamot kapott. A többi ember azt hitte, hogy csak elájult, ezért büdös cipőt raktak az orrára. Sajnos nem segített, s az elkövetkező 9,5 óra azzal telt, hogy kb 1 óránként rohamot kapott, ezek a rohamok eltartottak 20- 40 percig is, mi meg próbáltuk elmagarázni, hogy ez epilepszia, de senki nem tudott angolul. Majd egy alkalommal amikor elindult, két lépés után rohamot kapott, és összepisilte magát, szegény azért indult el kifelé, csak már nem tudott szólni. (Mag amúgy sem volt WC a buszon) Van valami igazság abban, hogy a nyavalyatörősök valami különös dolgot élnek meg rohamaik közben, mert valahányszor magához tért, midig valamilyen kellemes egyszerűség és derű sugárzott az arcán. Úgy tűnt a többi utas nem nagyon törődött vele. Pedig igyekeztünk szólni a vezetőknek is. Aztán egyszer az előttünk ülő nők egyike rátukmált a bácsira egy fél narancsot. Végül kétt utas volt, akik 7 óra után intéztek valamit, nagy nehezen öten levonszolták a buszról és elvitték kórházba. Közben a mögöttünk ülő anyuka az ablakon hányt ki és erre a buszra csak azért kerültünk, mert még nem volt olyan nagyon szezon, szóval nem indították el a turista buszt, csak egyszerűen felraktak minket a helyi járatra. Priceless.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s