Misére harangoztak Keralában

A holit követően elutaztunk Keralába, Kochi nevű városba. Egész napunk utazással telt. Mumbaiig vonattal, majd onnan repülve.

image

(Maszkot elővigyázatosságból itt nyugat Indiában végig hordanunk kellett, mert H1N1 járvány volt….mostanra már elhagytuk a veszély zónát.) Sajnos a légkondi kicsit kiütötte Edvárdot, de már jobban van. Mindig akkor fájdul meg a torkunk, amikor melegebb helyre látogatunk. Az utazás közben és a csatlakozások közti várakozás során sokat beszélgettünk. Sajnos kicsit elragadtattunk magunkat Ázsiával kapcsolatban. Örölünk, hogy itt van Zoli és türelemre, újragondolásra hív minket. Hiába, Ő friss hús még a rostélyon és nem dudálnak 6 hónapja a fülébe…:) De valóban fontos az ő jelenléte most, és bízunk benne, hogy méltó gondolatokhoz, méltó mélységekbe szállunk vissza utunk lezárásaként. Neki pedig nagyszerű egy hónapot jelent majd az Indiai “vakáció”. 🙂
Kochiban találtunk egy csodálatos vendéglátót Thomas Alex személyében, aki a reptérre is kijött értünk, és majd 30 kilómétert furikázott vissza minket a városba. Nagyon jó érzés, ha kijönnek értünk a reptérre..:)
Másnap pedig ellátogattunk vele a helyi dél-indlikán egyház vasárnapi miséjére.. nagyon szép volt a templombelső, igazi trópusi istenháza. Nagyon különleges számunkra, hogy ennyi keresztény templomot látunk, merthogy Kerala többségében keresztények által lakott állam…talán az egyetlen ázsiában.Egy igazán külön kis világ. Jól megférnek itt a különböző vallási csoportok és egeszen erdekes hatást gyakorolnak egymásra. Erről egy hosszabb bejegyzést ír nemsokára Zoli.
image imageA szertartás nagyon hasonló volt az otthonihoz, egy nagy különbséggel: a nők és a férfiak külön áldoztak, illetve sosem kellett letérdelni,csak az áldozásnál.
Délután pedig Thomas rábízott minket két barátjára, egy fiatal házaspárra, akik körbefurikáztak minket Kochi főbb nevezetességei körül. A vallások közti egyetértés jó példája, hogy a lány keresztény a fiú pedig muszlim,de mindenféle vallás templomába járnak. Megnéztük az első Európaiak által itt Indiában épített keresztény templomot is.

image image
Megnéztünk több helyi boltot is, a különböző vallásokról elnevezett utcákat, mindegyikben a maga templomát, mecsetjét…és azt vettük észre, hogy itt délen sokkal kedvesebbek az emberek.

image

 

image

imageEgy régiségboltban pózoltunk is egy szép kapuban. 🙂

image Végigjártuk az egyik partszakaszt, és nagyon sok művészeti installációt láttunk, vettünk egy szuper tortadiszítőt és megismerkedtünk a helyi meringülős halászattal is.
image imageMásnap ellátogattunk egy szír-malabár templomba, itt is nagyon kedvesek voltak velünk,mert kinyitották a templomot,hogy megnézhessük. Ez a templom azért érdekes mert egyetlen kép, szobor sem taláható benne, ők nem imádnak képeket…ami azért itt indiában még érdekesebb. Egy egészen pici templom, ahova 160 család jár. A másik templom a római katolikus érsekség keralai központitemploma volt, kicsit indiai hindu stílusban 🙂 felruházott és virágfüzérekkel díszített Mária szobrokkal. A templom a keresztény utcában áll, aholt néhány kegytárgyat is lehet venni…..szó szerint bevásárlóközpont méretű boltok ezek, ahol Jézus üdvözli a betérőt.

image image

A nap végén megnéztünk egy indiai bevásárlóközpontot, ahol Edvárd és Zoli szert tett néhány Kurtára (férfi, indiai ing) és felbróbálták a tradicionális esküvői fejfedőt.

image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s