Ikrényi falunap

imageIkrény,Edvárd szülőfaluja,ahova mai napig nagy örömmel,rendszeresen látogatunk el. Sőtt,az első rólunk megjelenő cikkekben egyenesen ikrényi házaspárként neveztek meg bennünket. Bizony, odáig nőtte már kisfalunk magát, hogy a kisalföld szombati címlapján a falunap programja szerepel.

https://www.youtube.com/watch?v=vscZCFrSd_I

Ikrény egy fontos település, a kisalföldben, mely a régészeti leletek tanúsága szerint a római korban is lakott volt már. A falu igazi varázsát a gazdag öntéstalaj adja. Hihetetlen fauna és flóra terem meg ezen a vidéken.  A Rába és a Rábca folyó is a közelben csörgedez, illetve a holtágakban, bányatavakban a horgászok valóságos paradicsomra lelnek. Sokan járnak át a közeli településekről nyaranta az ikrényi strandra, mely lehet beach, lehet, tó, lehet diszkó, de mindenképpen szuper kikapcsolódás.

Még annyit érdemes megemlíteni, hogy a falu fekvése munkalehetőségek szempontjából is nagyszerű. Győr belvárosa 15 az ipari park 25 perc autóval. Mind vonat, mind buszközlekedés választható. (vonat 8 perc Győrig) Ahogyan Győr maga is, Ikrényről is elmondható, hogy mind Budapest, mind Bécs, mind Pozsony 2 órányi autókázásra van.

Na de a falunap. Mint jól tudott, a falunap a rendszerváltozás után létrejött közösségi, községi rendezvény, főként faluhelyen, hogy megerősítse a falusi lakosság összetartozását. Mára oly sokszínűvé és színvonalassá nőtték ki magukat ezen rendezvények, hogy minden korosztálynak, és szinte minden érdeklődési körnek tud meglepetéssel, kellemes szórakozással szolgálni. Volt: lovagoltatás, 11-es rugó verseny, tánc és dal fellépők, tűzoltó bemutató, gumicsizmadobó verseny, íjászat, fejlesztő játékok kicsiknek, légvár, ugráló, focimeccsek, szénabála gurítás verseny.

image

8 hatalmas kondérban a legkülönfélébb pörköltek és gulyások rotyogtak, de lehetett kapni lángost, gyrost, kolbászt, kenyérlángost, palacsintát, fagyit.

Az est fénypontja a Varga Miklós koncert volt, de a nap folyamán több fellépő is megmutatta tehetségét a színpadon, akár a faluból, de a testvért-településekből is.

image

Egy ilyen falunapon nagyon jól látható azt, hogy a kisközösségekben még megvan az együttműködés ereje, foglalkozástól és világnézettől függetlenül. Egy ilyen alkalom során nem csak a közös szórakozás és közös föld köti össze őket, ilyenkor szorosabbra fűzhetik személyes kapcsolataikat az emberek, és segítséget adhatnak és kaphatnak az által, hogy kicsit jobban megismerkednek. Az emberek jók, és segítenek szívesen, csak nincs aki odaálljon, és kérjen: Segítsetek! J

De itt faluhelyen ez megtörténik.. Kövessétek drága emberek ezt az utat: Ne féljetek! J

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s