Fehérvárra mene, hodo utu rea

Lassan ért be ez a látogatás, de végül eljutottunk Székesfehérvárra is, ahonnan Zoli barátunk származik ( aki egy hónapig Indiában is velünk utazott) , és ahova édesanyja (aki blogunk egyik leglelkesebb követője) várt minket nagyon-nagy szeretettel és odaadással. Úgy éreztük magunkat mint egy ötcsillagos szállodában, olyan különlegességekkel és kényelemmel halmozott el minket..:)  Ez volt az egyik legjobb szörfkikötőnk.

13474015_10153787427954007_1262613262_n

Edvárd már egészen sokszor volt Fehérváron, de ez alkalommal Dóri is vele tartott, akinek ez volt az első látogatása a királyok városában. Nem csalódtunk benne. A város magával hordozza minden báját, amit egy kisváros magáénak vallhat, de emellett élvezi minden előnyét a megyeszékhely státuszában – ez látszik gondozottságában, fejlődő körülményeiben, elérhető otthonosságában. Első nap megnéztük a főbb nevezetességeit a belvárosba. Csodálatos sétálóutcák, szép kirakatok, gondosan megőrzött történelmi emlékek fogadtak minket. Fehérvár, hasonlóan Győrhöz (mely hasonlitgatást Edvárd sosem mulasztotta el, természetesen Győr javára…) a cégérek városa. Különleges kis színfolt ez, amit okosan hangsúlyoz a vezetés, helyi szervezetek? Bárki is támogatja, szuper kezdeményezés.

kollázs
Délután ellátogattunk egy lakótelepi majális szerű helyre, ahol mindenféle árussal, standdal találkoztunk, és Edvárd még egy kis lovaglásra is befizetett, mely során a lovat kísérő legényke megjegyezte, hogy milyen jól üli a lovat, és hogy van érzéke hozzá..:)(Meg kell jegyeznünk, hogy Edvárd díjnyertes díjugrató multtal büszkélkedhet-Dóri)

Meglátogattunk egy skanzen szerű részt is ami a közelben volt. Nagyon pozitív az a kezdeményezés, hogy nem csak az épületeket, hanem a benne lévő, általa szimbolizált világ örökségét is életben tartják: mindenféle népies- kézműves szakköröket, bemutatókat, foglalkozásokat tartanak itt. Szuper!

Ellátogattunk az országalmához és az aranybullához is,s körbenéztünk –tán azzal a sasszemmel, mint Géza atyánk tette – itt a Móri-árokban. Valóban egy termékeny vidék látszatát kelti a határ.

Ha szereti valaki a kisvárosok báját, akkor nagyon javasoljuk Székesfehérvár meglátogatását. És bizton állíthatjuk, hogy itt ettük az egyik legjobb fagyit valaha.

A túránk fénypontja, – természetesen a csodás reggeliken kívül, a világ egyik legromantikusabb vasbeton épületének, a Bory-várnak meglátogatása volt.A 41 éven keresztül épült vár Bory Jenő és felesége közös művészi alkotása, melyet saját elgondolásaik és terveik alapján két kezük munkájaként hoztak létre.Ma a sírig tartó szerelem jelképe.

20160403_114700

PicMonkey Collage

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s