Talpalatnyi történetek

Eden. Australia

Eljött hát ez a nap is: megneveztük magunkat az éter világában, hogy ’branddé’ váljunk, egyedüli, mégis közkedvelt történetírókká.

Na jó nem.:-)

Mégis azt gondoltuk, hogy mielőtt újra útnak indulunk, érdemes lenne blogunkat egy kicsit feltupírozni, nem is csak a közönségünk kedvére, hanem azért mert idővel igazán megszerettük. Úgy érezzük, még mindig inkább magunknak írjuk, hogy élesebb emlékeink legyenek, de tagadhatatlan az az öröm és motiváció, amit tőletek kapunk visszajelzésekben, jelenlétben, figyelemben. Úgyhogy meg is vettük ezt a nevet, és ha most beírjátok a keresőbe: talpalatnyitortenetek.hu  akkor blogunkra fogtok lelni, már megújult köntösben.

Új külső, új név, régi értékek

Remélünk tetszik nektek a blog új külseje, amit próbáltunk minél egyszerűbbre alkotni Dóri szerény webismeretével.:-) A szívünkhöz oly közel álló logót pedig kedves barátunknak, Weiszer Márknak köszönhetjük.

Sokat gondolkoztunk, hogy mi legyen a nevünk, mi az ami kifejezi azt, ami mi vagyunk, amit szeretnénk megosztani veletek. Sok jó ötletet kaptunk, végül Edvárd eredeti gondolata maradt: Talpalatnyi történetek. Had magyarázzuk meg egy kicsit mit is takar ez a név, mit akar kifejezni?!

A lépték, a megértés léptéke ez: talpalatnyi.

Mert lehet, hogy sok kilométert, sok tucat várossal járunk be és jártunk be eddig is, de ami ezekből a helyekből iglépés_szöveg nélkülazán lényeges, amit a szó valódi értelmében megtapasztalunk az egy nagyon aprócska, talpalatnyi rész.

Nem azért mert nem tudunk többet befogadni, mennyiségileg igen, de minőségileg – a megértés és megélés szintjén az ember mindig csak egy talpalatnyit érthet meg, azt a dolgot, amiben jelen van, amibe beleáll, amit elfoglal a világ azon pontján, ami talpán át megtartja őt abban a pillanatban, ami megadatott neki, aztán ezt igyekszik egy nagy egésszé összegyúrni az évek során.

Talpam alatt érint a föld, talpamon ér a lelkem a világhoz, a talp egy misztikus státuszú testrészünk, amin egyrészt egész életünk áll, másrészt minden szervünk és idegszálunk kapcsolódik hozzá. Amit a talp megért, megérti az ember, amit a talp megérint, azt teljességében éljük meg. Talpunk hordozza történetünk, mint egy titkos pergamen, melyet születésünktől írunk, s talpunk az, amit először megérint, ami először találkozik az újjal. Mondhatnánk, hogy a szem már korábban lát és a fül és az orr, de közelségbe csak akkor kerülünk, mikor a talpunk hozzáér, akkor értünk meg, akkor válunk eggyé vele, mikor beleállunk, mikor megértésünk talpazata ott van, ahol vagyunk, ahol állunk. Ezeket a történeteket szeretnénk elmesélni nektek: talpunk történetét, hogy merre járt, mely talpalatnyi helyeket és életeket ismert meg lépteiben, milyen por ragadt rá. Ezek a Talpalatnyi történetek.

Blogunk felépítésével, külsejét próbáltuk minél egyszerűbbre alkotni, amire mostanában egyre jobban törekszünk, amit életünk egyre több szegletébe próbálunk becsempészni. Az utazástól kezdve, a főzésen és háztartás vezetésen át a vásárlásig (helyi, idény termények vásárlása kis mennyiségben- de erről még hamarosan írunk) egyre inkább az önkéntes egyszerűség életformája felé, a kis lépték értékei felé igyekszünk (Olvassátok el a Kicsi szép c. könyvet). Nem könnyű út ez és még nagyon az elején járunk, de annál örömtelibb.

Fontosnak tartottuk azonban, hogy legyen egy szimbólum, egy logó is, ami kifejezi azt, ami mi vagyunk és ami az utazásunk. Azt biztosan tudtuk, hogy a központban a Föld áll, kicsi bolygónk, drága hazánk. Az is biztos volt, hogy valahogyan a természet irányába való fordulást is bele akarjuk vinni, így arra jöttünk rá, hogy ez a Világ a mi bolygónk, olyan mint egy óriási fa, aminek a talaját bizony mi műveljük: gondolatokkal, akaratunkkal, tetteinkkel, szeretetünkkel. Belőlünk nő ki és mi belé vagyunk fonódva. De hol vagyunk ebben a képben, ebben a történetben mi? Dóri és Edvárd?:-)csaklogóHát mi lettünk a nap és a hold.:-) Az éjszaka és nappal rejtélyeit megfigyelő kissé tán távolban levő, de mégis mindenüvé elérő fény. Azért nem kell megijedni, nem kívánunk fáraókultuszt magunknak. De most úgy éreztük ez a mi teljességünk, ezek vagyunk mi magunk.:-)  A két pólus ami kiegészíti egymást, és egymás által jut megértésre. Mi vagyunk a fény és az árnyék, az éj és a nappal, a keret és a tartalom, a megnyugvás, és az aktivitás. Úgy vagyunk mi ezek, ahogy Ti is. Magatokban és társatokban kiegészülve. Magatokban hordozzátok, és mikor társra találtok, kibontjátok s kivirágoztatjátok ezt a kettősséget, a két véglet összefonódó teljességét.

Valahol azt az örömet és kiteljesedést is szeretnénk kifejezni utazásainkban, kalandjainkban, az életünkkel, amit az egymásra találásban és az azóta egyre erősödő összetartozásban megtaláltunk. Mert azt tapasztaltuk, hogy életünk és megértésünk egy teljesen más minőségbe került azóta amióta már nem csak Te és Én vagyunk, hanem Mi. „Benn a belső boltozatban, bánatban és borúlatban születik a szerelem, hogy egy s kettő sok legyen…” Mi már a felé tartunk, hogy megéljük és fejlesszük az „Én”t, elmeséljük s megmutassuk a  „Te”-nek, azt a végtelenséget amit a feloldott „Én” talál  a „Mi” sokféleségében…” Kétely kelti a tudást,kétely űzi a hitet. Kételyt kelt a gondolat, kételyt űz a szeretet.”
Szeretetben vándorlunk, szeretettel hordozva titeket, szeretve e Világot.

A végére pedig egy kis ajándék videó nektek (ugyan csak Malajziában kezdtük el készíteni, de talán így is kedvetek való lesz) :

Ha pedig szívesen segítenél nekünk és megtetszett egyik-másik bejegyzésünk nagy örömmel fogadjuk, ha szabadidődben lefordítod nekünk angol nyelvre, hogy szállásadóink, külföldi barátaink is tudjanak bennünket követni.

Lépj velünk kapcsolatba!

Reklámok

One response to “Talpalatnyi történetek

  1. Visszajelzés: Így kezdtük a bologírást, s aztán körénk nőtt egy zöld világ. | Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s