Ki Edvárd és Dóri?

Németh Edvárd és Kocsis Dóra, egy egyszerű fiatal házaspár vagyunk, akik egyszer csak gondoltak egyet és 2014 májusában, hét hónapos házasként nekivágtak a nagyvilágnak.

11062808_657139007752128_638767975809227546_n

Ezt a képet Pekingi szállásadónk, Bin készítette rólunk pár hónappal távozásunk után. Nagyon büszkék vagyunk rá!

Ebben a bejegyzésben kicsit szeretnénk összefoglalni utunk hátterét, miértjeit, főbb célkitűzéseit,  mind spirituális, mind  földrajzi szinten.

Történet:

Mikor megismerkedtünk Dórival, elhatároztuk, hogy jó utitársai leszünk egymásnak, akár szellemi, akár jeggyel megváltott utazásról legyen szó.. És hát ezen alapállás késztetett minket arra, hogy  összeházasodjunk..

IMG_89502

Mert jó és inspiráló hatással vagyunk egymásra.. És emellett éreztünk még valamit: call of the life, the Earth, like duty… Szóval valami hívást, hogy elinduljunk és lássunk, és ne csak könyvekben, vagy a google autóban ülve, hanem az információt a pórusainkon és minden érzékünkön beszívva akartuk magunkévá tenni, hogy ne csak az agy és a szem tanuljon, hanem az  egész test érezze az élet ficánkolását, elevenségét. De hát ennek ugye vannak anyagi vonzatai is.. ezért elmentünk dolgozni, Skóciába, hogy összegyűjtsük rá a pénzt.. és bár  kemény munkával, de elértük azt az anyagi bázist, ami kellett az úthoz.

Viktória

Az út másik részéért Dóri édesapjának, Péternek tartozunk köszönettel, tisztelettel és hálával, ezért az utat az ő emlékének is szenteljük, aki maga is nagy utazó volt és tudjuk, hogy ha köztünk lenne akkor semmit nem támogatna jobban, mint egy ilyen utat.

IMG_3950

Másik része: a tájak, városok, emberek megismerésén túl vonzott minket,  a kegyelemben való bizodalom, hogy ráhagyatkozzunk arra a bizonyos kézre, a kegyelem kezére, hogy vezessen minket és az emberek jóindulatára, hogy megtartson, hogy fenntartson bennünket…. és hát bizony kapunk rendesen ezekből,  sokkal többet, mint vártuk.

A  harmadik vetülete utunknak, hogy szeretnénk megismerni világszerte, hogy az egyes népek hogyan bánnak a szegényekkel és az elesettekkel, illetve hogyan viszonyulnak a természethez, melyből vétetik létünk nap nap után. Ennek a célkitűzésnek az oka pedig az, hogy hazatérve az  5 éves tervünkben szerepel egy olyan központ létrehozása, melyben hátrányos gyerekeket fogadnánk be és tanítanánk egyfajta életvezetésre, mely igyekszik önfenntartó módon megvalósulni, tisztelve és harmóniába kerülve a teremtés minden szereplőjével.. Mindezt ökotudatos, és fenntartható fejlődés célkitűzéseit szem előtt tartó módon.

A célunk, hogy minél többet legyünk helyiekkel.

Ezért elsősorban barátoknál fogunk megszállni és Couch Surfinggel keresünk szállást, hogy a helyieknél alhassunk, velük töltsünk pár napot. Ha szívesen szállnátok meg nálunk, írjatok couch surfingen. Ez a profilunk: https://www.couchsurfing.com/people/doraandedvard

couch surfing

Ha ez nem sikerül-mert azért 365 napot nem lehet mindig valakinél megszervezni- akkor az AirBnB-vel próbálkozunk és csak legutolsó esetben megyünk szállodába vagy motelbe. Sokszor nem tudjuk hol töltjük majd a következő éjszakát. Ez néha nagyon izgalmas,de azért nehéz is.

Most pedig az útvonal:

Nagyon sokan kértétek, hogy készítsünk egy térképet. Végre sikerült.

Európa központú térképen:

utiterv terkep

Ausztrália központú térképen:-)

Doc1-page-001 (1)

Ez a mi történetünk. Talpuk együtt koppan az út porán. Ez az a mi Talpalatnyi történetünk kezdete.

Mottónk: Bejárni, megismerni magunkban és egymásban a világot!

Reklámok

2 responses to “Ki Edvárd és Dóri?

 1. Hozzászólni sem tudok ehhez a nagy vállalkozáshoz,de azt tudom és érzem, hogy mindkettőtök részéről a biztos háttér érzése segitett a nagy elhatározásokban. Őszinte szeretettel . Nagymama

  2016. október 17. 22:32 Talpalatnyi történetek a világ körül írta, :

  > Talpalatnyi történetek posted: “Németh Edvárd és Kocsis Dóra, egy egyszerű > fiatal házaspár vagyunk, akik egyszer csak gondoltak egyet és 2014 > májusában, hét hónapos házasként nekivágtak a nagyvilágnak. Ezt a képet > Pekingi szállásadónk, Bin készítette rólunk pár hónappal távozásunk ut” >

 2. Csodás lények vagytok Dori és Edvárd . Jó hogy ilyen is van..A továbbiakban is a legjobbakat.. szellemileg és lelkileg is osztozom a mentalitásotokban. Nagy ölelés

  Sándor Katalin

  2016. október 17. 22:32 Talpalatnyi történetek a világ körül írta, :

  > Talpalatnyi történetek posted: “Németh Edvárd és Kocsis Dóra, egy egyszerű > fiatal házaspár vagyunk, akik egyszer csak gondoltak egyet és 2014 > májusában, hét hónapos házasként nekivágtak a nagyvilágnak. Ezt a képet > Pekingi szállásadónk, Bin készítette rólunk pár hónappal távozásunk ut” >

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s