Egy hét és irány Dél-Amerika!

Szinte órára pontosan egy hét van hátra az indulásig. Megkezdődött a visszaszámlálás!

Az indulás előtt izgalom még nem ért el bennünket,mert keddig még dolgozunk és még az utolsó itthoni teendőkre fókuszálunk, de a Járatlan Utakon Fesztiválon való előadásunkra készülődve azért egyre csak átjár bennünket az utazás szellője. Hamarosan a szél is feltámad:-). Azért izgulunk sikerült-e jól kiválogatnunk mit szeretnénk/lehet az egy éves utazásunkról belesűríteni 1 órába, hogy az más utazók számára is hasznos legyen.

Pár hete szerencsére már tartottunk egy előpakolást,amiről elkészítettük az első vlog posztunkat, a táskáink pedig azóta félig bepakolva állnak a sarokban, így a szerdai napot, ahelyett hogy kapkodva bedobálnánk a cuccainkat a hátizsákba egy kicsit talán a lelki felkészülésre tudjuk fordítani.

Jelentjük beadattuk az első utazós oltásunkat, a kötelező sárgaláz ellenit.:-) többet most sem, pedig nagyon kedvesen figyelmeztettek és alá is kellett írnunk, hogy tudjuk még milyen oltásokat ajánlottak. Hogy miért nem adatunk be többet, arról itt olvashattok.

Megkötöttük a biztosításunkat is és már csak 1-2 olyan apróságot kell elintéznünk, mint például az igazolványkép készítés vagy a repülőjegyek lementése a telefonra, utolsó találkozók a barátokkal és az utolsó munkanap teendői ….vagy a szombati előadásunk véglegesítése:-).

No, de íme az útitervünk. December 1-én indulunk Budapestről és az első estére, ami december 3. már van is szállásunk, egy kedves couch surfer párnál, ahol James magyarul tanul és nagyon, nagyon ügyesen ír:-).

Most próbáljuk ki először ezt a térkép alkalmazást, reméljük hasznos.

https://www.tripline.net/map?tripId=3346574345441012A94FE2F9E65E3B8A&onSite=0

Útvonalunk (ami könnyen változhat az esős évszak és az estlegesen kitörő La Paz-i “víz háború” függvényében, amire az egyik couch surfing szállásadónk szerint elég nagy esély van a dolgok mostani állása szerint, így sajnos mégsem tudnak elszállásolni bennünket…lehet, hogy ők is elköltöznek pár héten belül.

Egyelőre ez a terv: Peru (Cuzco, Inka túrán a Machu Picchuhoz,Szívárvány hegy, a Szent Völgy bejárása, Puno és még ki tudja mi, amit a helyiek ajánlanak:-);Bolívia (Copacabana, a Nap szigete, La Paz,Sucre, Potosi,Uyuni sómező) ;Chile (Atacama sivatag, Arica);Peru (Arequipa,Colca-kanyon, Huacachina oázis, Lima);Kolumbia(Bogota, Zipaquita, San Gil, Santa Marta, az Elveszett város, Bogota) Február 18-án este érünk haza.

Igyekszünk most is friss képekkel, írásokkal, Edvár -Dóri által lenyírbál barokkos körmondataival jelentkezni az útról.

Reklámok

One response to “Egy hét és irány Dél-Amerika!

  1. Jó utat gyermekeim! Nagymama

    2016. november 24. 20:13 Talpalatnyi történetek a világ körül írta, :

    > Talpalatnyi történetek posted: “Szinte órára pontosan egy hét van hátra az > indulásig. Megkezdődött a visszaszámlálás! Az indulás előtt izgalom még nem > ért el bennünket,mert keddig még dolgozunk és még az utolsó itthoni > teendőkre fókuszálunk, de a Járatlan Utakon Fesztiválon való előadás” >

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s