A Szivárvány hegy hatalma

Szóval úgy döntöttünk sétálunk egy kicsit. 🙂 Reggel 3:30-ra jött is értünk egy furgon, ami elvitt egy csodás helyre, ahol reggelit késztettek kis csapatunknak a helyiek (zabkását valami fura kakós lében italként, palacsintát, kenyeret és rántottát…és persze az elmaradhatatlan koka teát.) A túra 4700 méter magasan kezdődött, kb. 6 óra körül
image
image
ezért a turisták fele igénybe is vette a helyiek új szolgáltatást és lóval tette meg a túra nagy részét…a helyiek természetesen a lovak mellett sétálták le könnyedén a 10 km-ert felfelé.
image
image
image
image
Célunk a szivárvány hegy majd 5100 méteren, 10,5 km-rel arrébb volt, komoly kaptatókkal.
image
Nos ez sokkal súlyosabb, mint amennyire hangzik. Olyannyira, hogy Edvárd fel sem ment az utolsó 100 méteren. És addig is 10-15 lépésenként meg kellett állnia a megfázás és a légjszomj miatt… Meg persze a jó kondi hiányától. Viszont a látvány minden percben kárpótolt minket.
image
image
image
Túravezetőnk valami helyi gyógynövényes alkoholt locsolt a tenyerünkbe,ami belélegezve könyebbé tett a levegővételt és félúton stevia-kokelevél “rágcsát” gyúrt nekünk, amitől Dóri teljes jobb szájpadlása lezsibbadt.
image
Nincsenek szavak az Andok lenyűgöző vonulatait látván. Rengeteg alpakát és hely lakost láttunk útközben.
image
image
image
image
image
A szivárvány hegy nem csak azért érdekes,mert gyönyörű szép, hanem mert ezt szintén az inkák egyis szent helye. Ahogy azt már korábban írtuk a nap, a hold, a csillagok, a mennydörgés, a villámlás és szivárvány kultusza jellemzi a vallást. A szivárvány a termékenység jelképe. Nagyon szép az a kép,amit túravezetőnk lefestett Dórinak a szivárvány hegy tetején állva. A földanyát a esőcseppek terménytik meg és mikor megtermékenyült akkor jelenik meg a szivárvány,mint a termékenység jelképe. E hegyhez imádkoztak az inkák.
image
Mivel csapatunk utosóként ért fel a tetőre ezért a hegy csak a miek volt, már minden turista visszaindult mikor pár percre kisütött a nap, majd homokfelhőbe burkolózott a hegy.
image
Visszafele az eső is elkapott minket…és jól eláztunk, úgyhogy hazafele mezítláb utaztunk a buszon.
image
image
image
Szerencsénkre nagyon jó vezetőnk volt, aki sokat mesélt az itteni népek sorsáról, hogy hogyan változott az életük, amióta ennyien látogatják a hegyet… Egy külön bejegyzésben majd igyekszünk összefoglalni, amit az emberekről látunk, de legyen itt egy kis adalék. Az itt élő emberek azóta esznek hagymát, amióta turizmus van, mert előtte még azt sem tudták megengedni maguknak…csak a krumplit, ami itt termett.. s az alpakák ürülékével fűtenek…és trágyázzák a födeket.
image

Reklámok

4 responses to “A Szivárvány hegy hatalma

 1. Hát ennyi megrázkódtató út után még lehet mosolyogni? Ezt csak Te tudod drága kis unokám! Vigyázz Eddire. Puszi a nagymama.

  2016. december 9. 23:12 Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül írta, :

  > Talpalatnyi történetek posted: “Szóval úgy döntöttünk sétálunk egy kicsit. > 🙂 Reggel 3:30-ra jött is értünk egy furgon, ami elvitt egy csodás helyre, > ahol reggelit késztettek kis csapatunknak a helyiek (zabkását valami fura > kakós lében italként, palacsintát, kenyeret és rántottát…és ” >

 2. Szuperek vagytok, járatlan utakon fesztivál óta követlek benneteket 🙂
  Megkérdezhetem, hogy a szivárvány hegyre szervezett túra keretében siekrült felkirándulnotok? Ha igen, hol és mennyiért találtátok a túrát?Csak egy napos volt a kirándulás?
  További nagyon jó utat!

  • Szia! 75 sol volt. Amiben volt étel 2 szer (meleg) és angol nyelvű vezető. Mivel 3 óra az út ezért nem hiszem, hogy megéri helyi járatokkal menni, mert 3-4átszállás biztos kell és szerintem nem is visz oda busz, csak messzebb.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s