Copacabana – Bolívia első pillanatai..

Szóval megérkeztünk Bolíviába.. Egész könnyen átjutottunk a határon.

Szállásunk egy olyan helyen van,olyan kinézettel, amit nehéz leírni. Dóri már otthon kiválasztotta ezt a helyet, és bizony nem okozott csalódást. Ez volt az egyetlen biztos foglalásunk és az eddigi legdrágább is (vagyis egy már egy átlag európai kétszemélyes hostel szoba ára) Egyszer majd valami ilyesmi házat szeretnénk… teljesen beleszerettünk a kis vályog házikónkba, ahonnan csodás a kilátás a Titikaka tóra. Amúgy annyira nem is bonyolult és költséges, csak nagyon összhangban vannak a részletek. Készítettünk egy videót is reméljük sikerül feltölteni….csak sajnos a hangot valamiért elállítottuk, úgyhogy az nincs..ezt most vettük észre,majd alámondjuk otthon:-)

Update: Végül egy zenés videót készítettünk. Élvezzétek a látványt.


Copacabana kicsit olyan, mint valami tengerparti nyaraló város, valószínű így tekintenek rá a bolíviaiak is. Van egy nagyon szép katedrálisa, ami egy meghökkentő oltárt rejt…egyébként Copacabana egy régi zarándok hely,csodatévő Mária szoborral,ezért kapott ilyen óriási templomot. Rengeteg a kegytárgy árus is előtte.Maga a városka egész pici, fel lehet kirándulni a kálvária dombra és még egy két közeli hegyre.

Kicsit nehezen boldogultunk itt az első nap,meg mostanra kicsit el is fáradtunk, ezért inkább csak pihenünk a szálláson, ami olyan mint egy mesebeli házacska. A kajával sem volt eddig egyszerű dolgunk… kb 2,5 órát kellett kóborolni, mire találtunk kenyeret és krumplit.. és a krumpli kilója 230 forint!!! Itt a krumpli hazájában…elképesztő. Persze ez egy nagyon turistás hely… Na de azért jól vagyunk és örülünk… naponta háromszor eszünk krumplit,mert ugye most van konyhánk.

Reggelire avokádós, paradicsomomos kenyér a menü. Holnap irány Isla del Sol, a nap szigete és a Titkaka-tó közepe,ahol a legendák szerint az első inka király és a nap isten született.

Reklámok

2 responses to “Copacabana – Bolívia első pillanatai..

  1. Visszajelzés: 81 nap, 36 ágy-Dél-Amerika | Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül·

  2. Visszajelzés: A jövő zöld háza. A földhajó. – Earthship | Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s