Halálos kanyargó… Death Road!

Mindenki nyugodjon meg! Túléltük! 🙂
image
Sajnos a legtöbb kép CD-n van, amit a cégtől kaptunk, aki szervezte az utat, ezért nem tudni, mikor tudjuk majd beilleszteni őket,azt mondták ne vigyünk fényképezőgépet, így a telefonnal kattintgattunk párat.

UPDATE! Megvannak a képek. Kiegészítettük a bejegyzést:-)
Ez az út arról szólt gyakorlatilag, hogy elvittek minket és az előre lefoglalt biciklinket egy elég magas helyre, 4700 méterre, La Cumbre nevű helyre és aztán onnan legurultunk.

Először azért kipróbáltuk egy kb. 11km-es szakaszon, országúton a bicikliket.

P1550849

P1550872

Így indultunk kis csapatunkkal:

P1550836

Lámapuszi, mielőtt nekiindulunk:

P1550842

P1550847
image
Csak fékezni, egyensúlyozni, és kanyarogni kellett, tekerni csak kb 15 percet, ott is inkább síkban, mint felfelé… No de az élmény és a látvány! Elképesztő volt.
image
Dóri már egy kicsit jobban volt, bár azért még nem mert enni, csak kekszet..pedig ilyen helyes kis reggelivel indult a kalandunk.
image
image

P1550856

P1550868
A kisváros, Yolosa, ahova megérkeztünk, már egész alacsonyan volt, 1200 méteren és trópusi meleggel. Fent pedig a hegytetőn még vacogtunk és nagyon jól esett a forró tea…
Az út során többször megálltunk, képeket készítve a fényképezőgéppel és megszemléve a tájat, amire útközben csak akkor van lehetőség, ha megállunk, mivel kb 30-40 km/h-val száguldunk lefelé amúgy, nagyon kavicsos és meredek úton, aminek a szakadék felöli oldala nyitott, és 100-300 méteres a mélység ami a félrebiciklizőt várja.

Íme a death road, ahogy először megláttuk:

P1550879

P1550894
image
image
image
Vízesések alatt és kis patakok felett haladtunk át.

P1550901
Ezért is tartják ezt az utat a világ egyik legveszélyesebb útjának, bár mára ez a veszély mérséklődött, mivel 2006-ban megépült a völgy másik oldalán lévő út, ami felszabadította ezt az utat a teher és személyforgalom alól. Szóval csak elvétve jön autó, de régen csak ez az út volt ami összekötötte a Dzsungelt La Paz-zal. A család, akiknél laktunk három családtagok veszített el ezen az úton és a helyiek még mindig használják az utat, ugyanis annak ellenére, hogy a másik út megépült, az utat nem zárták le a busz és autó forgalom elől.
image

P1550906

P1550911

P1550934
Köszönjük az élményt,igazán nagyszerű volt, és szerencsénkre egy egész kicsi csoporttal voltunk (összesen 4-en) így családiasra sikeredett a túra.
A visszaúton megtapasztaltuk a hegyi klíma szeszélyességét. A völgy ahonnan elindultunk még trópusi jellegű volt, kb 30 fokkal, de egy hágóra felérve már eső és hó várt ránk…
Ez a kép reggel és délután készült ugyan ott:
image
image
La Paz-ban pedig hűvös, pulcsis időben volt részünk.. Kaptunk egy pólót is, amin az áll: I’m survived the Death Road! (túléltem a halál utat) A hazaúton azzal viccelődtünk, hogy kéne egy másik is: I’m survvived La Paz traffic… 🙂 (túléltem La Paz forgalmát) Borzalmas a közlekedés itt, és a dugók…
image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s