81 nap, 36 ágy-Dél-Amerika

Ahogy előző utazásaink során, most sem foglaltunk szállást. Az első lehetőségként mindig a couch surfinget választottuk, ha ezen közösségi utazós oldalon nem találtunk szállást, akkor megnéztük van-e airbnbn lehetőség. Mi végül ezzel a formával nem éltünk, mert valamiért Dél-Amerikában a booking.com-on olcsóbbnak találtuk a szállásokat és legtöbbször ugyan azokat a szállásokat hirdették még a két felületen. De ha nem volt couch surfing helyünk, akkor általában a bekopogtatós módszert választottuk, mikor megérkeztünk. De ezt Edvárd annyira nem díjazta,mert ide-oda kellett mászkálni a városban, aztán legtöbbször visszamentünk az első helyre. A Lonely Planet sajnos/ szerencsére már annyira elterjedt az utazók körében, hogy az abban említett szállásokon előre kell foglalni vagy már felmentek az áraik.  Sok éjszakát töltöttünk még Dél-Amerikán buszokon és hármat reptereken. Az elsőt éppen, amikor Bogotában várakoztunk a csatlakozásra, a másodikat Limában, mikor szintén a csatlakozásra vártunk.

Bogota és Lima, repülőtér.

image

Cusco, Peru.

Érkezésünk első estélyén egy kedves couch surfer párnál kaptunk helyet egy éjszakára. Mivel már volt érkező vendégük ezért csak a Cuscóban töltött első és utolsó éjszakánkra tudtak minket elszállásolni,de voltunk náluk egy társasjáték esten is. Még kétszer költözködtünk a Cuscoi tartózkodásunk alatt. A lenti kép az a bizonyos vegán közösség, akiktől bár nagyon kedvesek voltak el kellet jönnünk,mert folyamatosan váltakoztak az emberek a picike szobában, nappal csendesebb volt, mint éjszaka és a három szobára kb. 30 emberre 1 db fürdőszoba és a benne levő WC szolgált a tisztálkodásra. Így átmentünk a város egy másik részében lévő, csak egy picivel drágább szállásra, ahol volt saját szobánk az inka túra előtti napokra, hogy ki tudjuk magunkat pihenni.

image

Az Inka útvonalon, valahol az Andokban, Peru

image

Puno, a Titikaka-tó partján, ahol Edvárd a születésnapját ünnepelte, ezért kivettünk egy szobát, ahol volt meleg víz, internet (bent a szobánkban) és nagyon jót pihentünk.Peru

image

Amantani, Titikaka-tó, Peru

image

Copacabana, Titkaka-tó, Bolívia. Ez volt a legkülönlegesebb szállásunk és az egyetlen, amit előre lefoglaltunk, még itthonról. Eleget ömlengünk róla blogbejegyzésben, úgyhogy olvassátok el azt:-).

image

Isla del Sol, Titikaka-tó, Bolívia. A szállás, amiért máig sem értjük hogy voltuk képesek két órát gyalogolni felfele az összes cuccunkkal a hátunkon.

image

La Paz, Bolívia. Ahol karácsonyoztunk és az ágy, amiben Dóri Dél-Amerikai utazásunk során a legtöbbet feküdt, mert itt kapott gyomorrontást, amitől nem tudott felkelni.

image

La Paz és Uyuni között, buszon,Bolívia.Mint később tapasztalatból megtudtuk, hiába vettük meg a fekvő-székes jegyet erre a buszra, nem oda ültettek bennünket (és valószínűleg a többi tapasztalatlan turistát sem).

image

Uyuni sósivatag, Bolívia.

image

Uyuni sósivatag, Bolívia.

image

San Pedro de Atacama, Chile. Ahol az ó év utolsó és az új év első napját töltöttük.

image

image

Iquique, Chile.

image

Arica, Chile.

image

Arequipa, Peru.

image

Cabanaconde, Peru. Jó, hogy sem a bogarak,sem a beázás nem látszik a képen:-).

image

Oazis, Colca canyon, Peru. Ahol szintén arra ébredtünk, hogy csöpög ránk a víz:-).

image

Nazca, Peru.

image

Huacachina, Peru

image

Ica-Lima-Huaraz éjszakai busz. Itt utaztunk először ilyen igazi menő busszal éjszaka, kár hogy megettük az a szendvicset az utcán a Limai átszálláskor:-( de milyen jó, hogy két WC is volt a buszon:-) és ilyen szép busszal utaztunk.

image

Huaraz, Peru. Ahol a legtöbb couchsurferrel és couchkutyával aludtunk egyszobában, egy időben.

image

Huaraz-Lima éjszakai busz, Peru.

image

Lima, Peru. Amíg nem költöztek ki az előző couch surferek a szobánkból, addig a nappaliban kaptunk helyet. Azért elég menő, így is.

image

image

Bogota, Kolumbia. A hely, ahol majdnem elsírtuk magunkat gyönyörünkben, mikor megérkeztünk.

image

Bogota-Salento. Az egyik legborzalmasabb éjszakai buszút élményünk, még képet sem készítettünk.

Salento, Kolumbia.

image

Guatape, Kolumbia. Két különböző szállás, három ágy.

image

Cathagena, Kolumbia.

image

image

Isla Grande, Kolumbia.

image

Santa Marta, Kolumbia.

image

Taganga, Kolumbia

image

Az utolsó két éjszakát újra Bogotában Marionál és Ananál töltöttük, majd repülőn, reptéren.

Így visszanézve a képeken egész jónak tűnnek a szállásaink:-). Hálásak vagyunk minden kedves szállásadónknak, legyen az couch surfer, szobatulajdonos, hostel manager, sherpa , pilóta vagy buszsofőr.

Külön köszönet Claudiának, Jamesnek, Giának és családjának, Bernienek, Edgarnak, C.Jamesnek,Donaldnak, Ananak, Marionak és Richardnak.

Reklámok

One response to “81 nap, 36 ágy-Dél-Amerika

  1. Igy legalább látva tapasztaltam, hogy milyen is egy kalandos ut szállás lehetősége.Köszönöm:Nagyi

    2017. április 19. 18:29 Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül írta, :

    > Talpalatnyi történetek posted: “Ahogy előző utazásaink során, most sem > foglaltunk szállást. Az első lehetőségként mindig a couch surfinget > választottuk, ha ezen közösségi utazós oldalon nem találtunk szállást, > akkor megnéztük van-e airbnbn lehetőség. Mi végül ezzel a formával nem > éltünk” >

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s