Maximális élmény, zéró hulladék.

Idén is előadunk az 5. Járatlan Utakon Fesztiválon. Mottónk: kéz a kézben egy szatyorral. Lehet-e élvezni az utazást, miközben a környezetünkre is odafigyelünk? Szerintünk igen!

Ha csak 1 perc 16 másodperced van 😉 :

December 9.-10. Fáklya Klub. Előadásaink időpontja: Szombat: 15.00   Vasárnap: 13.50

Tavaly, éppen Dél-Amerikai utazásunk előtt pár nappal adtunk elő először a Járatlan Utakon Fesztiválon, ami hazán legnagyobb független utazó fesztiválja. Izgultunk is rendesen és ezt most sincs másként, mert erről a témáról még soha, sehol nem tartottunk előadást, főleg nem TED jellegűt.  Ez a fesztivál azért különleges, mert itt nincsenek hotel ajánlatok, luxus utazások, nem kell semmit megvenned, csak érdekes emberek izgalmasabbnál izgalmasabb történeteit hallgathatod. Ha pedig szeretnél, akkor első kézből kérdezhetsz és őszinte válaszokat kaphatsz olyan utazóktól, akik egészen extrém mentális vagy környezeti kalandokat éltek át.

Tavaly egy képzeletbeli Maslow piramison keresztül mutattuk be a résztvevőknek egyéves földkörüli utazásunk élményeit, tapasztalatait, meséltünk utazásunk párkapcsolati vetületéről: milyen volt egymásra figyelni, hogyan ismertük meg egymást jobban idegen kultúrák, más életutak, és emberek szűrőjén keresztül.

Idén megkérdeztünk benneteket és magunkat is, hogy mi lenne az a téma, amiről a legszívesebben hallanátok tőlünk, hiszen azóta megint bejártunk jó néhány országot. (… mea culpa, azóta sem hoztunk össze nektek egy Dél-Amerikai élménybeszámolót, de ígérjük, ami késik nem múlik.)

Ahogy utazunk, ahogy egyre többet látunk és ismerünk meg a világból, egyre szembetűnőbb számunkra a kapcsolat egy csomó döntésünk, cselekedetünk és a világ más részei között.

Így idén lett egy útitársunk: egy szatyor, amiben benne van mindaz, amit tapasztaltunk és gondolunk, amit szeretnénk megosztani veletek.

Azt vettük észre, hogy a mai korszerű és olcsó utazási lehetőségek, valamint az információ áramlás révén egyre könnyebben válik elérhetővé a világ bármely pontja. Ha nem vigyázunk rájuk, akkor az is előfordulhat, hogy pár év múlva már nem kereshetjük fel azokat a helyeket ahol jártunk, ami csodálattal és örömmel töltött el minket. Lehet, hogy már nem lesz, vagy radikálisan megváltozik. Mások sem tudják megnézni.

Tapasztalataink szerint az utazás, az utazó létforma egy „nem vállalt” de mégis nagyon nagy erővel és hatással bíró követség. Vannak, akik szó szerint követni fognak. A nyugati ember viselkedése és igényei még mindig nagyon erős hatással vannak a periféria országokra. De ha nem is követnek, mindenképpen hatással vagyunk; emlékeket, tapasztalatokat, „lábnyomainkat” hagyjuk ott mindenütt, ahol járunk, akikkel érintkezünk.

Ezen a járatlan úton szeretnénk nektek bíztatást és praktikus tanácsokat adni.

Még mi is kíséreteztünk, és a hulladékmentes utazás még számunkra is egy járatlan út, de előadásunkban szívesen osztjuk meg veletek tapasztalatainkat, amelyeket idei kihívásunk eredményezett és persze néhány vicces bukásunkat.

Segíteni fogunk nektek, hogyan tehetitek meg az első lépést és élő bizonyítékként szeretnénk szolgálni arra, hogy ehhez nem kell „zöld hippivé” válnotok. Elég, ha néhány apróságra figyeltek, hogy együtt lehessünk a „galaxis őrzői”.

Gyere velünk erre a járatlan útra, hogy egy talpalatnyival közelebb kerülhess a tudatos utazói léthez!

Facebook esemény: itt

Fesztivál: itt

Előadók:  itt

 

Program:

web-jaratlan_2017_dec-9_szombat-kicsi

web-jaratlan_2017_dec-10_vasarnap-kicsi

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s