A Hoover-gát, és az a tó

Las Vegast elhagyva a Hoover gát felé kanyarodtunk.

Ez a világ egyik legnagyobb vizi erőműve, és bizony lenyűgöző méretekkel rendelkezik. Egy hatalmas szurdokba épült és szinte hihetetlen, hogy mennyi betont és anyagot hordtak oda,hogy féken tartsák azt a hatalmas víztömeget, a Kolorádó folyót, ami az energiát adja. Korábban már jártunk ilyen erőműben Skóciában ezért annyira nem érdeklődtünk a turbinák működése iránt, illetve hatalmas sorban állás várt volna ránk. Megelégedtünk a látvánnyal is. És az érzéssel, hogy a lábad alatt valami ordító elemi erő van féken tartva s átkonvertálva csörgedező energiává.

Odafele megálltunk két kilátópontnál.

Az egyik a gát építése következtében felduzzasztott Mead-tó.

El lehet sétálni a közeli autópálya híd peremére, és onnan, magasról megcsodálni ezt a műtárgyat, a gátat magát. Elképesztő!

Ami igazán izgalmas itt az emberfiának, az, hogy az erőmű két állam határán épült és ezen felül még egy időzóna határán is. Így egy 5 perces sétával nyerhetünk vagy veszthetünk egy-egy órát akár többször is ezen a napon… Csak össze ne zavarjuk a telefonunkba rögzített napirendet….

Reklámok

2 responses to “A Hoover-gát, és az a tó

  1. Visszajelzés: Red Rock Nemzeti Park és Sedona – végre poros a bakancsunky | Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül·

  2. Köszönöm Nektek!Számtalan öleléssel:Nagymama

    Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül ezt írta (időpont: 2019. febr. 4., H, 4:07):

    > Talpalatnyi történetek posted: “Las Vegast elhagyva a Hoover gát felé > kanyarodtunk. Ez a világ egyik legnagyobb vizi erőműve, és bizony lenyűgöző > méretekkel rendelkezik. Egy hatalmas szurdokba épült és szinte hihetetlen, > hogy mennyi betont és anyagot hordtak oda,hogy féken tartsák azt ” >

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s