Red Rock Nemzeti Park és Sedona – végre poros a bakancsunk

Kellett egy hatalmas lélegzetvétel Las Vegas és Los Angeles után… Ezért ellátogattunk a közeli Red Rock NP-ba. Tekintettel arra, hogy Dórinak még fájdogált a lába, ezért amcsissra vettük a figurát, és csak ki-kiugrottunk a kocsiból a parkolókban a megadott látópontokon.. hogy mi is egy látó pont lehessünk ezen a csodálaatos és hatalmas bolygón. Néha azért lesétáltunk egy-egy útvonal elején egy kicsit. De beszéljenek a képek inkább.

Illetve egy hangulat videó:

Estére megérkeztünk Flagstaffba,couch surfing szállásadónkhoz,aki egy igazi kis amerikai, tornácos házikóban lakott. Nála töltöttük a következő hátom napot és innen jeletkeztünk be először élőben is:-).

Másnap Sedona felé vettük az irányt, amit Theodóra és Hunor javasolt nekünk… Innen küldjük nekik hálánkat és egy hatalmas ölelést, eleddig a kedvenceink közt van a hely, pedig eltelt azóta má pár nap.

Odafele a történelmi 66-os úton mentünk egy darabon és megnéztük a Hoover-gátat is.

Számunkra a 66-os út egy nagyon kedves emlék, és amikor csak tehetjük, mindig odakanyarodunk. Ez a rész amit most látunk, nagyon elhagyatott volt és szürreális, mégis nagyon magávalragadó.

Sedona egy kis település Flagstaff közelében és már a navajo vidékek felé mutat. A Coconino Nemzeti Parkban jártunk,ami tele van csodálatos vörös és barna dombocskákkal, szuper jól kijelölt útvonalakkal.

Egy sziklafennsíkon megpihentünk,és csak élveztük a tavasszias napfényt. Dóri is felmászott a feléig,de lefele nehezebben ment,úgyhogy egy kicsit pihentette a lábát,míg Edvárd tovább mászott. Elég szép pihenő:-).

Egy sétánkon egy idős, hószakállas bácsi egy szuper, hegyi bicikliről kacagva odakiálltott nekünk: hogy ityeg gyerekek, hogy vagytok?! Azt vettük észre, hogy a túrákon szuperkedvesek az amerikaiak (hiába a természet szeretete egy nagyon erős szűrő) és csupa jószóval és jóindulattal kapcsolódnak. És igen, kapcsolódnak, de hogy ez mégis milyen, és milyen mélységbe megy, arról egy külön fejezetben hallhattok.

Meglepő érdekesség volt egy helyi kis szentély a Szent Kereszt kápolnája.

Már maga az elhelyezkedése és az épület formája is különleges, de a legmeglepőbb az az éptésének története és körülményei.

Igen. Eredetileg ez a misztikus káplona a Duna bal partján, Budán épült volna…. Mennyi mindent elvett tőlünk ez a nyomorult 20. Század….

Reklámok

One response to “Red Rock Nemzeti Park és Sedona – végre poros a bakancsunk

  1. Minden utatok nézzük, melyet kísérjen a szerencse.Gratulálunk , az egész család. Nem tudtam szavazni, mert nincs face-book-om. Szerető öleléssel a nagymama.

    Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül ezt írta (időpont: 2019. jan. 30., Sze, 6:07):

    > Talpalatnyi történetek posted: “Kellett egy hatalmas lélegzetvétel Las > Vegas és Los Angeles után… Ezért ellátogattunk a közeli Red Rock NP-ba. > Tekintettel arra, hogy Dórinak még fájdogált a lába, ezért amcsissra vettük > a figurát, és csak ki-kiugrottunk a kocsiból a parkolókban a megad” >

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s