Rólunk

Németh Edvárd és Kocsis Dóra, egy egyszerű fiatal házaspár vagyunk, akik egyszer csak gondoltak egyet és 2014 májusában, hét hónapos házasként nekivágtak a nagyvilágnak.

Mottónk: Bejárni, megismerni magunkban és egymásban a világot!

11062808_657139007752128_638767975809227546_n

Ezt a képet Pekingi szállásadónk, Bin készítette rólunk pár hónappal távozásunk után. Nagyon büszkék vagyunk rá!

Ebben a bejegyzésben kicsit szeretnénk összefoglalni utazásaink hátterét, miértjeit, főbb célkitűzéseit,  mind spirituális, mind  földrajzi szinten.

Történetünk:

Mikor megismerkedtünk, elhatároztuk, hogy jó utitársai leszünk egymásnak, akár szellemi, akár jeggyel megváltott utazásról legyen szó. Ezen alapállás késztetett minket arra, hogy  összeházasodjunk.

IMG_89502

Mert jó és inspiráló hatással vagyunk egymásra…És emellett éreztünk még valamit: call of the life, the Earth…Szóval valami hívást, hogy elinduljunk és lássunk, és ne csak könyvekben, vagy a google autóban ülve, hanem az információt a pórusainkon és minden érzékünkön beszívva akartuk magunkévá tenni, hogy ne csak az agy és a szem tanuljon, hanem az  egész test érezze az élet ficánkolását, elevenségét. De hát ennek ugye vannak anyagi vonzatai is. Ezért elmentünk dolgozni, Skóciába, hogy összegyűjtsük rá a pénzt, és bár  kemény munkával, de elértük azt az anyagi bázist, ami kellett az egy éves úthoz.

Viktória

Az utazás másik részéért Dóri édesapjának, Péternek tartozunk köszönettel, tisztelettel és hálával, ezért az utat az ő emlékének is szenteljük, aki maga is nagy utazó volt és tudjuk, hogy ha köztünk lenne, akkor semmit nem támogatott volna jobban, mint egy ilyen utat.

IMG_3950

Miért utazunk? Mit szertnénk megismerni?

 • Kultúrák, világnézetek, különleges családmodellek, természeti csodák bejárása. A mi saját gondolatainkon átfolyatva itt olvashattok azokról a kultúrákról, melyekkel megismerkedtünk.
 • A tájak, városok, emberek megismerésén túl vonzott minket,  a gondviselésben való bizodalom, hogy ráhagyatkozzunk arra a bizonyos kézre, a kegyelem kezére, hogy vezessen minket és az emberek jóindulatára, hogy megtartson, hogy fenntartson bennünket…. és hát bizony kapunk rendesen ezekből,  sokkal többet, mint vártuk.01
 • Szeretnénk megismerni világszerte, hogy az egyes népek hogyan bánnak a szegényekkel és az elesettekkel, illetve hogyan viszonyulnak a természethez, melyből vétetik létünk nap nap után.
 • Szeretnénk, ha egyre több utazó, turista élvezné a világ csodáit, annak kizsigerelése és más fajok pusztítása nélkül, ezért egyre fontosabbá vált számunkra a hulladék probléma a környezetvédelem és 2017 nyarán kísérletet tettünk: lehet-e nulla hulladékosan utazni? Az eredményt itt találjátok.

Értékek, melyek utazásainkat és minket vezérelnek:

Ezek az értékek és törekvések abban segítenek minket, hogy egy ilyen hosszú utazásnál segítsék az életünk rendszerezését, egyszerűsítsék a mindannap megohozandó apró döntéseinket.

 • Minimalizmus és egyszerűség: csak azokat a dolgokat visszük magukkal, amikre tényleg szükségünk van
 • Etikus utazás: a helyi kultúra és természet felfedezése és tisztelete
 • Hulladékmentesség: nemet mondani a csomagolt termékekre
 • Vegetáriánus étrend, helyi és idény élelmiszerek fogyasztása.
 • Slow (na ezt még csak igyekszünk beszempészni :-))

Hogy étkezünk útközben?

Észrevettük hogy utazásainkon ez egy központi kérdés, hiszen mindig máshol ér minket az éhség és ti is sokszor kérdeztek róla, hol-mit kóstoltunk meg, milyen furcsaságokat eszenek az emberek a világ másik felén…vagy éppen a szomszédban. Igyekszünk mindenhol megkóstolni a helyi ízeket és ezeket átadni nektek is, ezért ennek a blogon külön részt szántunk. Így ti is belekóstolhattok egy kicsit a világba;-). Itt talájátok az Ételek a világ körül tematikus bejegyzéseinket.

image

Merre jártunk eddig?

terkep

Eddig 50 orszégban jártunk. Hosszabb utazásaink pontos útvonalait itt találjátok.

Hol szállunk meg?

A célunk, hogy utazásaink során minél többet legyünk helyiekkel. Ezért ahol tehetjük első sorban barátainknál szállunk meg vagy couchsurferekkel lakunk.

Mivel nagy sokféle, különleges, rémisztő, csodás, fura, érdekes otthonunk volt utazásank során és szerettünk volna valami rendszert is vinni a rengeteg új élmény közé, ami minket írt ezért minden egyes ágyat, amiben aludtunk lefényképeztünk. Íme.

Ha szívesen szállnátok meg nálunk vagy meghívnátok magatokhoz írjatok couchsurfingen. Ez a profilunk: https://www.couchsurfing.com/people/doraandedvard

couch surfing

Ez a mi történetünk. Talpuk együtt koppan az út porán. Ez a mi Talpalatnyi történetünk kezdete.

De miért talpalatnyi történetek? Elmondjuk itt.

Hogyan lett az egy éves utazásból nászút? Itt találjátok a választ.

fotó 3 (3)

Ha szeretnél jobban megismerni bennünket és az országokat, amerre jártunk, akkor hallgasd meg a velünk készült interjúkat, rólunk, általunk írt cikkeket, itt.

Vagy hívj meg minket előadni!

Reklámok

2 responses to “Rólunk

 1. Amíg nincs gyerek, lehet boldogan utazgatni. Vagy ha már megnőtt(ek) (és még bírja az ember).

  • Szerencsére egyre több olyan családdal ismerkedünk meg, akik kisgyerekekkel vagy akár kamaszokkal is utaznak. Van egy facebook csoport, ahol sok-sok ilyen magyar család van:https://www.facebook.com/groups/digitalisnomadokcsaladdal/ De persze nem luxus körülmények között járják a világot, mi sem ezt tervezzük. Mivel még nincs gyermekünk, nem tudjuk milyen személyiség lesz ezért nem tudjuk azt mondani, hogy utazni gyerekekkel is lehet és fogunk is, de ha követed a blogunkat biztosan fogunk erről is írni, ha aktuális lesz;-).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s