Skip to content

Érték közösség

DSC00981_

Ha jól megfigyeljük nagyon sokminden az életünkben pusztán csak megszokás. Az, hogy levesszük a paradicsomhoz a műanyag zacskót a zöldségesnél, nem szükségszerű. Lehetne az is normális, hogy magammal viszem a szatyrom, különben nem kapok paradicsomot. Amikor valaki elkezd máshogyan élni, mint ami a szokás, az mindig nehéz szituáció, és óriási motivációt ad, ha van egy közösség, akik segítséget tudnak nyújtani, eligazodni, akik ugyanazt átélik és azokat az értékeket képviselik, amit mi.

Egy érték közösség jó sorvezető, segít eligazodni a világban, ahol naponta közel 35.000 döntést hozunk.

Blogunk és az, hogy a mindennapi megoldásainkat, értékeinket, akár bukásainkat a hulladékmentes életmód útján a nagyközönség elé tárjuk, lehetőséget ad arra, hogy összekapcsolódjunk és összekapcsoljunk olyan embereket, akik elkezdték az automatikusan berögződött megszokásokat, új szokásokkal helyettesíteni. Legyen ez akár az, hogy újra divatossá teszik a textilzsebkendőt, hogy felmondanak azon a munkahelyen, ahol rengeteget dolgoznak és sok pénzt keresnek, de nem szerették, nekivágnak gyerekekkel a világnak, megmutatják, milyen ízletes ételeket lehet készíteni hús nélkül is vagy drasztikusan csökkentik a hulladékuk mennyiségét.

Ha úgy gondolod, te is hasonló értékeket képviselsz, keress meg minket!

 

Az általunk alább ajánlott blogok, szolgáltatások nem szponzorált tartalmak! 

Mi velük alkotunk értékközösséget és szívből ajánljuk az írásaikat, termékeiket:

(persze, csak ha tényleg szükségetek van rájuk – de ezt ők is így gondolják : )  )

 

Termék, Szolgáltatás

HULLADÉKMENTES.HU WEBÁRUHÁZ

 

Ahol koránt sem csak termékeket találsz, hanem Kump Edina szekértelmável írt cikkeket, kipróbált recepteket is.

 

A Talpalatnyi törétnetek blog olvasójaként 5% kedvezménnyel vásárolhatsz a hu webáruházban és 10% kedvezménnyel vehetsz részt az online hulladékmentes tanfolyamon, ha beírod a következő koponkódot: talpalatnyi


Ne feledd, csak akkor vásárolj, ha valóban szükséged van rá, előbb gondold végig, nem tudod-e kiváltani már meglévő eszközzel, esetleg annak alternatív használatával?


Ha viszont valóban szükséged van rá, akkor a pénzeddel támogass értéket hordozó, hazai vállalkozásokat, a távoli, olcsó, de gyakran silány minőségű utánzatok helytet.

Hulladékmentes.hu - zero waste életmód blog és webáruház

SHAMO BAGS

 

Mohácsi Nusi barátunk igazi világjáró, akinek termékei  korántsem csak  környezetbarát és zero waste elveknek felelnek meg hanem csodálatosan esztétikusak is.  Több közös megmozdulásban, kerekasztal beszélgetésben és események szervezésében vettünk együtt részt. Közösen hívtuk fel a piacra járók figyelmét arra, hogy lehet csomagolás mentesen vásárolni. 

Érték közösség

GREENGUIDE BUDAPEST

Ingyenesen elérhető információs, tájékoztató anyag, Budapest zöld térképe. 

Érték közösség

LIGETI BOLT

Sipos Melinda, akit szintén mára már barátunknak tudhatunk, Budapest első csomagolásmentes bolját hívta életre, ahol még Dóri is dolgozott egy kicsit és amiből hamarosan hármat is találtok a város különböző pontjain. 

 

NE PAZAROLJ

A ne pazarolj egy életmód blognak indult, aztán a lányok olyannyira belelkesedtek, hogy nyitottak budán egy csomagolásmentes boltot, ami csodálatos környezetben várja a saját szatyorral érkező vásárlókat. Lehet kávézni is és vannak különféle workshopok is. 

 

Érték közösség

JUDIT DESIGN

A honlap, amin most épp ezt a mondatot olvasod, Szarka Judit munkája, aki profi, aprólékos, elhivatott és végtelenül kedves. 

Blog, Olvasnivaló

HOLY DUCK BLOG

Mengyán Eszter blogja szerintünk az egyik lehitelesebb fenntartható divattal foglalkozó blog kis hazánkban. 

 

ZERO WASTE HUNGARY

Gózon Eszter blogján számtalan hasznos praktikát találtok a hulladékmentes életmódra való áttérésről. Egészen az alapoktól, izgalmas interjúkkal, cikkekkel tarkítva. 

 

HÁZTARTÁSOM HULLADÉK NÉLKÜL 

Tóth Andi a családjával él egy kertesházban, szintén hulladékmentes elvek mentén. Ő hozta létre az azonos nevű, mára legnépszerűbbé vált hulladékmentes Facebook csoportokot. Hiteles, mindennapi praktikákat és ez igazi közösségre találtok, ahol minden meg lehet kérdezni.

 

TUDATOS VÁSÁRLÓK

Rengeteg hasznos szakmai cikk, kutatás, termékteszt hiteles forrásból az etikus és környezetbarát életmódhoz. 

 

MÁSFÉL FOK- éghajlatváltozásról közérthetően

Nagyon szeretjük ezt a Facebook oldalt, mert közérthetően, közvetlenül, hitelesen, tudományos alapokon állva, kritikusan és rendszerben gondolkodva mutatja be a jelenlegi éghajlatváltozás okait és cáfolja meg az ehhez kapcsolódó hamis mítoszokat.

 

ZÖLD PSZICHOLÓGIA

A Csizmadia Máté, pszichológus által szerkesztett Facebook oldal nagy kedvencünk, mert a fogyasztói társadalom, a reklámok emberre gyakorolt hatásait mutatja be közérthetően sokszor vicces képekkel, de tudományos és szakmailag alátámasztott módon. 

 

LET IT SLOW

A blog a jelen megélésben és a felgyorsult világban való lassításban segít. A let it slow csapata workshopokat, találkozókat is szervez, hogy minél több hasonló gondolkodású embert kapcsoljanak össze. Tőlünk is találtok pár vendégcikket az oldalon. 

 

BACKPACKER.HU

Alias Vigh Bori, akit sokan backpacker Boriként ismernek. A hazai hátizsákos utazó mozgalom egyik legnépszerűbb bloggere. Dórival és Teodórával közösen hívták életre a Nőidő tábort és eseményeket. 

 

PLAN PACK TRAVEL REPEAT

Mártit és Gyurit még 2013-ban ismertük meg, mikor Skóciában dolgoztunk és Aberdeenbe utazva ők adtak nekünk szállást Couchsurfingen. Azóta elválaszthatlan barátok vagyunk és óriás inspiráció voltak számunkra abban, hogy nekivágjunk a világkörüli utazásunknak. Most épp motorral járják Dél-Amerikát. 

 

NAVIGÁTOR

Csapó Andrissal még együtt tárboroztattunk az egyetem alatt, majd belőle igazi Indonézia szakértő és filmes lett. Érdemes megnézni a filmjeit, mert igazi értéket közvetítenek. 

 

 

Közösség

 

MESSZELÁTÓ EGYESÜLET

Már lassan 7 éve Dóri életének  része az egyesület. Ahol először önkéntesként, majd 2019 év végéig munkatársként dolgozott azon, hogy minél többen megismerjék a minimalizmuson alapuló környezettudatos életmód örömteliségét. Itt foglamazódott meg és végült vált valóra a SimpliCity Fesztivál ötlete is. Rengeteg iszamas programot, workshopot szerveznek és egy nagyon jó közösség találkozóhelye.

 

MINIMALIZMUS-ÖNKÉNTES EGYSZERŰSÉG Facebook csoport

A csoport, amelynek célja összekapcsolni azokat, akik egyszerűsíteni szeretnének az életmódjukon, ki szeretnének lépni az állandó fogyasztás bűvköréből adminja 2017 óta Dóri. Ajánljuk nektek ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnétek ismerkedni. 

 

HUMUSZ SZÖVETSÉG

Akik már akkor nulla hulladék projekteket csináltak, amikor még az egész mozgalom  nem létezett. Hasznos worksjhopok, előadások, esmeények szervezői és oldalukon mindenféle szakmai információt megtaláltok a hulladékgazdálkodásról.

 

KISKÖZÖSSÉGI PROGRAM

A Takács-Sánta András tanszékvezető vezetésével működő programnak köszönhetjük azt a 10 hónapos intenzív és átfogó tudást adó humánökológia tafolyamot, amit két év különbséggel mindketten elvégeztünk. Ők hozták létre a kiutak.hu oldalt is és ha egy igazán jó közösségre vágytok, akkor ajánljuk a tanfolyamot. 

 

EGYSZERŰBB GYERMEKKOR Facebook csoport

A csoport azoknak szól, akik szeretnék gyermekünk kevesebb zavaró inger között nőjön fel és ezáltal valóban megélhesse gyermekkorát.