Skip to content

Mesékkel az egyetlen Földért: klímatudatos beszélgetőkör

Café Zsivágó Paulay Ede u. 55, Budapest, 1061

Részletek >>

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület is csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért kezdeményezéshez, vállalva, hogy összegyűjtik egy könyvbe azokat a meséket a világ minden tájáról, amelyek a teremtett világ iránti felelősségre szólítanak fel évszázadok óta.

Velük és Mohácsi Nusival, a Shamo bags környezettudatos márka tervezőjével karöltve egy öt alkalmas klímatudatos beszélgetőkörre hívunk titeket, melynek apropóját a könyv megjelenése adja.

? Az esemény során a könyvből szemezgetve olyan meséket adunk közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük – összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle… De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség…

? A beszélgetőköröket mesemondással nyitjuk, majd meghívott vendégeinkkel és a közönséggel együtt körbejárjuk a felmerülő tanulságokat, kérdéseket.

? Az öt alkalmas sorozat első részére október 29-én kerül sor, 18-20 óráig.
Témánk: Amikor még békében élt az ember a természettel
Mesélőink: Boldizsár Ildikó és Veres Károly
A kerekasztal beszélgetés további résztvevői: Risnyovszki Enikő, Kocsis Dóra és Németh Edvárd (Talpalatnyi történetek blog írói), Mohácsi Nusi (Shamo bags tervezője)

? Helyszín: a családias hangulatú Café Zsivágó, 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.
? A program ingyenes, de a helyek száma korlátozott. Érkezési sorrendben tudtok majd helyet foglalni, így érdemes időben ott lenni, elkortyolni akár egy csésze lélekmelegítő teát és ráhangolódni az elkövetkező varázslatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük