Menu a’la world trip/Ételek a világ körül-Amerika 2.
Malajziába érve valóban minden az új ízek felfedezéséről szól számunkra, így idejét éreztük végre befejezni a már hónapok óta ígért étel bejegyzéseket. Kicsit visszarepülünk képzeletben az amerikai kontinensre. Először Mexikóba.
A legfinomabb mexikói ételt ebben a kis útszéli kifőzdében ettük, amikor ellátogattunk Miguelékkel a hegyi közösségbe. Természetesen itt negyed annyiba került az étel mint a városokban.
Szintén az utcán, de már a Yucatán félszigeten, Tulum városában. enchillada, tortilla, kókuszdió és helyi fagylalt volt a menü. Igen tudjuk nem szabad sem tejet, sem vizet inni és semmi e kettőből készült finomságot..de szerencsére nem lett semmi bajunk.
maradtunk az utcai étkezésnél. playa del carmenben akartunk egy kis vállakozásra. Egy fiatal európai pár nyitott egy kis étkezdét, ahol kizárólag mini burritot és ezt a tejes, fahéjas, fűszeres mexikói tejkülönlegességet árulták. Minden ételhez járt egy sós pulparindo (igazi mexikói csemege) desszertként.
USA:
A New York-i dőzsölés után jött a koplalás az USAban. Fő ételünk a road trip alatt vajas toast kenyér, bab, rizs, csoki volt.
Azét nem panaszkodunk, mert a legtöbb Couch surfer szállásadónk megosztotta velünk vacsoráját, így egy-két kulináris élvezetben itt is részünk volt. Persze minden ételről nem tudtunk képet keszíteni:(
Key west, perec 20 féle mustárral:
Floridában Gyurinak és Mártinak köszönhetően megismertük az itteni gyümölcsöket, zöldségeket,piacoztunk, vega BBQ-t készítettünk a szomszédokkal kék krumpliból és itt kóstóltuk meg az amerikában már nemzeti finomságnak számító, a pilóta keksszel versengő Oreot.
New Orleansban közösen főztünk szállásadónkkal és most a lecsó elkészítésével próbálkoztunk meg kaliforniai paprikából és amerikai paradicsomból. Nem is lett olyan rossz. Megkóstolhattunk egy igazi zsidó reggelit, egy újabb fagylalt márka fagyiját és a filmekben látott cserkészek árulta kekszet.(ezt nem lehet boltokban kapni, csak és kizarólag a bekopogtató cserkészlányoktól lehet megvenni.) Itt New Orleansban újra finom Mexikói ételt ettünk (finomabbat, mint mexikóba…majdnam olyan jó volt, mint a magyarországi mexikói éttermekben:))
Oklahoma városban Kevinel es Luissal ellátogattunk egy mexikói-vegán étterembe, ahol valami hihetetlen kulináris élmenyben volt részünk. Kevin megmutatta a fűszeres kertjet is, ahol csokoladé, narancs és lime illatú mentát termeszt. Tényleg olyan illata volt.
Természetesen az klasszikus amerikai ételeket, vagyis azok vegetáriánus verzióit is kipróbáltuk. Fánk, hamburger, sültkrumpli,de a legfinomabb a házi készítésű amerikai palacsinta vajjal és áfonya lekvárral.Köszönjük Ruth és Peter!
Portlandi vendéglétónk megtanított nekünk két indiai étel elkészítését, Portland pedig étkezés szempontjából nagyon hasonlított New Yorkra, rengeteg különböző nemzet ételeit lehetett megkostólni. Be is tértünk egy marokkói vegetáriánus helyre. (jobb felső kép) és a mostanra már kedvenc fagyizónkká vált „fagyasztott joghurtot” áruló fagyizóba.
Utazásunk abszolút egyik fénypontja volt az articsóka felfedezés Brigiéknél Los Angelesben (várjuk a képeket Brig;-)) Shawn egyszerűen megfőzte őket egészben, a leveleket pedig egyenként majonézbe mártogatva fogyasztottuk el a zöldséget. kevés laktatóbb vacsorát ettünk az út során.
Búcsúzóul pedig természetesen Ben and Jerry’s jégkrémet ettünk…pont 2-tőt fizet, 3-at kap akció volt..ezt nem lehetett kihagyni.