365 nap, 300 ágy-Malajzia
Georgetown, Penang: Cameron Highlands: Tanah Rata,Taman Negara: Kuala Lumpur: Melaka: Szingapúr, Szingapúr: Ezt a képet Edi kitörölte és csak azt az egyet készítettünk.
Georgetown, Penang: Cameron Highlands: Tanah Rata,Taman Negara: Kuala Lumpur: Melaka: Szingapúr, Szingapúr: Ezt a képet Edi kitörölte és csak azt az egyet készítettünk.
Kuala Lumpurban egy kis kínai templom hátsó kertjében, közvetlenül a Petronas tornyok lábánál egy vegetáriánus ebédlőre bukkantunk. Tele volt öltönyös, beléptetőkártyás dolgozókkal. Legelább negyven féle étel közül lehetett válsztani, de sajnos egyiknek a nevét sem tudjuk, mivel csak haladtunk a sorral és tettük a tányérunkra, ami megtetszett. Viszont itt ettünk először vegetáriánus csirkecombot…na ez volt […]
Az Ausztrál és Új-Zélandi egyoldallú étkezés után (a Cook-szigeteki állandó kókusz evésről nem is beszélve) Malajziában, csak úgy mint Indonéziában tovább folytattuk a Dél-Kelet Ázsiai kulináris utazásunkat fantasztikus és kevésbé fantasztikus ízek megismerésével. Pár napon belül elhagyjuk ezt a gyönyörű országot, így ideje megosztanunk veletek mit is kóstoltunk meg itt Malajziában.Itt az evésnek óriási kultúrája […]
Na igen. Itt vagyunk Malajziába, és azt érezzük ez az az ország számos versenyt megnyert számunkra, amiről nem is tudtunk, hogy folyik. Bár nem láttunk még sok délkelet-ázsiai országot, és mégtöbb ázsiai ország van, melyben nem jártunk, de tudomásunk szerint Malajzia a térség legfelejlettebb területe, főleg ha hozzávesszük Szingapúrt. Miért mondjuk ezt? Már Penangba érve […]
A teaültetvények után egy újabb zöldövezet felé vettük utunk. Taman Negara nemzeti parkba.Búcsút vettünk szállásadóinktól és a fantasztikus maláj felföldtől. A Taman Negara az egyik legnagyobb park itt Délkelet-Ázsiában. (Úgy hirdetik, hogy a világ legrégebbi esőerdeje.) Laknak itt majmok, tigrisek, elefántok, tapírok, gyíkok.. Mi sajna csak gyíkokkal találkoztunk. Ez a a malária térkép szerinti egyetlen […]
Penang után Cameron Highlands felé vettük az irányt. Ez a vidék a „leghidegebb” Malajziában, majd 2000 méter magason. És tényleg, éjjelre még pizsit is húztunk. Nagyon más itt az élet, bár a gazdasági fejlődés itt is nagyyon érzékelhető. Ellátogattunk első nap egy teaültetvényre, a rizsföldek után ez lett az új kedvenc gazdaságitájformációnk. Itt a hegyekben […]
Eredetileg azt terveztük, hogy 4 napot töltünk csak Penang szigetén, de aztán úgy döntöttünk: további 4 napra maradunk. Miért tettük ezt? Felüdülés volt Indonézia után a finom étel, a tisztább levegő, a majdnem mindenki beszél angolul érzés és a tömegközlekedés. Az utcákon járva úton, út félen különböző vallások templomaiba házi oltáraiba botlik az ember. Penang […]
A 3. Napon Penangban ellátogattunk a közeli nemzeti parkba. És hát „sétáltunk” egyet a dzsungelban. Ez volt az első találkozásunk a maláj őserdővel. Hát durva,..:) eszméletlen hamar megizzad az ember ebben a párában. De azért nagyon élveztük. Velünk tartott ezen az úton Michael is aki még Ausztráliában fogadott be minnket. 🙂 Igazán élveztük a vele […]
Indonéziába érve újra élvezhettük az ízeket. Különleges gyümölcsöket és zöldségeket kóstoltunk meg. Sajnos, ahogy írtuk olcsóbb csirkét venni, mint zöldséget, ezért mindenben alapból van Ayam, azaz csirke így sok helyen nagyon nehezen tudtuk megértetni az árusokkal, hogy márpedig a csirke is állat és mi azt sem eszünk. (Vegtáriánus itt=vörös húst nem evő.) Így fő táplálékunk […]
Sajnos a Cook-szigeteken nem nagyon volt lehetőségünk helyi ételeket megkóstolni, mivel a helyiek is hamburget és fish’n chipset esznek. Edi azért a rák saslikot megkóstolta a fesztiválon. Ezen kívül kókuszdiót ettünk kókuszdióval, megkóstoltuk a helyi sört és egy boltban Budapest márkájú savanyú répára találtunk….ezt nem tudtuk hova tenni. Ezt lehet kapni otthon? Sajnos Új-Zéland konyhája […]