Skip to content

7 hozzászólás

  1. samutanul
    2019.01.07. @ 09:35

    Sziasztok!
    Engem az almapuffancs az alma rózsa a paprikás krumpli krém receptje nagyon érdekelne!!!
    És nagy gratula az egészhez!!!!!
    Erika

    Reply

    • Talpalatnyi történetek
      2019.01.09. @ 08:07

      Szia!
      Örülünk, hogy tetszik:-).

      1. A paprikás krumpli krém a legegyszerűbb:-). Ami marad a papriás krumpliból (mondjuk mivel nem eszünk húst, nem tudjuk, hogy a kolbászos verzióval ez hogy működik) azt egyszerűen összemixeled robotgéppel és máris krém lesz belőle.

      2. Almapuffancs:
      2-3 db alma
      1 citrom
      10 dkg cukor
      2 tojás
      25 dkg liszt
      1-2 dl tej
      sütőpor
      csipet só
      olaj
      őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg (elhagyható)
      porcukor,
      A felvert tojásokat 10 dkg cukorral és a tejjel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, pici sót és a citrommal meglocsolt, fűszerezett almát. Sűrű galuska tésztát készítünk és evőkanállal beleszaggatjuk a forró olajba, pirosra sütjük. Mikor kisült beleforgathatjuk fahéjas porcukorba.

      3. Alma rózsa
      Az eredeti recept leveles tésztával van,de mivel az csomagolva van, mélyhűtve, nekiállni pedig nem volt időnk, hogy leveles tésztát késztsünk (ami több óra sajnos) ezért megpróbáltuk citromos keksz tészával, de bármilyen keksz tészta megteszi, csak nyilván jobban töredezik, mint a nyúlós leveles tészta és nem lesz annyira szép. Ebben a videóban viszont látod, hogy mitől lesz belőle rózsa. (Mivel mi mikrót nem használunk, ezért citromos vízben picit megfőztem, lábasban az almákat…de nem szabad túl puhának sem lenniük., csak éppen, hogy hajtható legyen.) https://www.youtube.com/watch?v=5rGrwvEjZIQ
      A tészte tényleg lehet bármi, ami neked bevált.

      Jó főzőcskézést! Reméljük tudtunk segíteni:-).

      Reply

  2. Dorina
    2019.01.11. @ 14:38

    Sziasztok!

    Köszönöm a beszámolótokat, nagyon örülök, hogy rábukkantam! Jó látni, hogy vannak még olyan emberek, akik ennyire szívükön viselik a fenntartható életformát!

    Őszintén szólva, engem az összes étel receptje érdekelne, ha nem gond, kérlek, tegyétek fel őket! 🙂

    Dorina

    Reply

    • Talpalatnyi történetek
      2019.01.11. @ 15:24

      Szia! Nagyon örülünk, hogy tetszett:-). Igen, terveztük, hogy feltesszük mindegyiket,de egyszerűen annyira sok idő, hogy eddig nem volt rá kapacitásunk. A legtöbbet érzésre készítettük, a receptekhez pedig pontos útmutató és méricskélésre lenne szükség. Jó néhányat a facebookon megtalálsz, illetve itt kommentben. Próbáltunk olyan ételeket készíteni, amelyeket csak úgy ízlés szerint is el tudtok készíteni, direkt kevés alapanyagból. De igyekszünk feltenni majd…sajnos már csak , akkor ha hazaértünk. Addig is, nyugodtan kísérletezz és ha van energiád a facebookon az adott bejegyzések alatt recepteket is találsz a kommentekben, azokhoz az ételekhez, amelyek kicsit bonyolultabbnak tűnnek.
      Köszönjük a visszejelzésed, a követést és igyekszünk majd feltölteni:-).

      Reply

      • Dorina
        2019.01.28. @ 17:43

        Köszönöm szépen, utánajárok Facebook-on! 🙂

        Reply

  3. Így sikerült és ennyibe került egy heti, hulladékmentes étkezésünk! | Talpalatnyi történetek Edvárd és Dóri utazásaiból a világ körül
    2019.05.02. @ 09:44

    […] Mindössze öt alapanyagból, 14 féle étel készítettünk: […]

    Reply

  4. Zöld karácsony III. – Mi kerüljön az asztalra? – Green Guide Budapest
    2019.12.17. @ 10:47

    […] a krumpli és édesburgonya mellé is passzol, mondjuk egy trikolor rakott krumpliban. Sőt, a Talpalatnyi Történetek bloggerei azt is megmutatták, hogy lehet mindössze 5 alapanyagból egy héten át olcsó, […]

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük