Skip to content

Zero waste utazás

Egyre több embernek van lehetősége utazni, világot látni, kultúrákat megismerni. Ezzel valóban nő a tolerancia, egymás elfogadása; észrevesszük, hogy máshogy is lehet élni, hogy más kultúráknak is van létjogosultsága. Ez sokszor nem magától értetődő, ezt tanulni kell.

Zero waste utazás

Egyre több embernek van lehetősége utazni,világot látni, kultúrákat megismerni. Ezzel valóban nő a tolerancia, egymás elfogadása; észrevesszük, hogy máshogy is lehet élni, hogy más kultúráknak is van létjogosultsága. Ez sokszor nem magától értetődő, ezt tanulni kell.

Azt is észrevettük, hogy az utazás és a turizmus rengeteg hulladékot termel, nagyrészt öntudatlanul, feleslegesen és ez a fogyasztói, utazói szokások változtatásával nagymértékben csökkenthető lenne.

Ezért 2017-ben azt gondoltuk, kísérletet teszünk. Lehet-e hulladékmentesen utazni és közben még jól is érezni magunkat?

 

Projektünkkel, a nulla hulladék utazásunkkal arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy mennyi hulladékot termelünk gyakran észrevétlenül az utazással, és szeretnénk tippeket adni, lelkesíteni titeket, hogy kis erőfeszítéssel ti is oda tudok figyelni és egészen pici odafigyeléssel sokat tudunk tenni környezetükért.  

Első kifejezetten hulladékmentes utazásunkra vonattal, stoppal és busszal Monetengróba utaztunk. Ezt követően pedig már nem is tudtunk volna más módon sem Grúziába, sem Máltára, sem az Egyesület Államokba látogatni. Ezekről az utazásokról szóló bejegyzéseinkben is megmutatjuk, hogy egy pici táskában is el lehet pakolni minden hulladékmentesítő kelléket és mire lehet, kell figyelni repülős utazásnál.

A környezettudatos utazás nem távoli, elérhetetlen, lehetetlen, aszketikus, lemondásokkal teli, hanem kreatív, élvezhető és az általunk tett kísérlet könnyen adaptálható számodra is.